Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Krvavý útok v hoteli, teroristi na Srí Lanke pozabíjali aj deti: Zúfalý otec oplakáva nadaného syna (†11)

Talentovaný študent Kieran Zobraziť galériu (3)
Talentovaný študent Kieran (Zdroj: Facebook J.H.)

WASHINGTON DC – „Teroristi netušia, koho zabili,“ hovorí zlomeným hlasom Američan Alexander Arrow o svojom synovi, ktorý sníval o tom, že bude neurológom, ale zomrel pri útoku na Srí Lanke – rovnako ako ďalších 310 ľudí. Úrady boli varované, že počas sviatočných dní môže dôjsť k útokom, ale neurobili nič, aby im zabránili.

Kieran Shafritz de Zoysa (†11), študent prestížnej školy Sidwell Friends vo Washingtone DC, bol so svojou matkou na Srí Lanke. Študoval tam na výmennej stáži a koncom tohto roka sa mal vrátiť do Spojených štátov. „Neviem, čo sa deje v mysli teroristu, ale som si istý, že netušia, koho zabili a vzali tomuto svetu,“ povedal Arrow o synovi Kieranovi. „Pripravili svet o brilantný mozog, ktorý chcel byť neurológom a pracovať na liečbe Alzheimerovej choroby.“

Krvavý útok v hoteli,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook J.H.)

Arrow, generálny riaditeľ kalifornskej biomedicínskej firmy Zelegent v San Diegu, naposledy dostal esemesku od svojho syna necelú hodinu predtým, ako ho zabil samovražedný atentátnik v hoteli Cinnamon Grand Colombo.

„Napísal mi: ,Teraz nemôžem hovoriť´, pretože bol vo výťahu cestou na raňajky. Asi o hodinu nato mi zazvonil telefón“. Kieranova matka Dhulsini, ktorá útok prežila, mu oznámila strašnú správu. Lekári ho neskôr informovali, že jeho syn bol na mieste mŕtvy. „Učil sa po čínsky a sinhálsky a mandarínsku čínštinu,“ spomína otec. „Bol dobrý v karate. Futbal ani softbal ho veľmi nelákali, ale karate miloval. Hral na trúbku. Mal v pláne ísť na Galapágy.“ Chlapcova matka Dhulsini mu venovala všetok svoj čas a všade ho sprevádzala. Len v tej jednej nešťastnej chvíli s ním nebola… Ona prežila, syn nie.

Dieter Kowalski
Zobraziť galériu (3)
Dieter Kowalski  (Zdroj: Facebook J.H.)

Dieter Kowalski (†40) z Denveru pricestoval na Srí Lanku v nedeľu skoro ráno a ubytoval sa v hoteli Cinnamon Grand Colombo. Pracoval pre spoločnosť Pearson zaoberajúcu sa technológiou vzdelávania. Na svojej stránke na facebooku napísal, že cestuje na Srí Lanku obchodne. Sedel pri raňajkách, keď samovražedný atentátnik odpálil bombu.

V pondelok ráno Dieterov brat na facebooku potvrdil, že Dieter je medzi obeťami v hoteli Cinnamon Grand Colombo. „S veľkým smútkom a hlbokou ľútosťou ako Dieterov brat potvrdzujem, že Dieter bol medzi obeťami, ktoré zomreli na Srí Lanke. Vieme, že Dieter mal svojich priateľov ako rodinu, chceli by sme sa teda podeliť o náš smútok z tejto tragickej udalosti. Dnes sme všetci stratili brata ... RIP, Dieter“.

Kowalski bol jedným z Američanov, ktorí tam zomreli. Ďalší dvaja boli hospitalizovaní, z toho Chimai Tran Luu po ošetrení prepustili z nemocnice. Minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo v nedeľu uviedol, že medzi obeťami sú „niekoľkí“ občania USA, ale ministerstvo zahraničných vecí neposkytlo žiadne ďalšie informácie.

Viac o téme: SmrťSrí LankaAmeričaniaKieran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu