Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Bizarný škandál spojený s Veľkou nocou: VIDEO Študenti zmlátili pastora pri lekcii náboženstva

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: 10tv.com)

NEW YORK - Škandálom skončila v americkom Ohiu veľkonočná hodina náboženstva, pri ktorej prednášajúci pastor vyzval študentov k fyzickému útoku na svoju osobu, aby demonštroval Kristovo utrpenie na kríži. Študenti duchovného vzali za slovo a incident natočený na telefón sa dostal na sociálnu sieť. O prípade v obci Pataskala v utorok informoval denník The Columbus Dispatch.

Krvavá dráma v Poľsku: Muž (†65) prišiel do kostola na spoveď, nečakaný útok a smrť

Študenti základnej a strednej školy sa na pastora Jaddeusa Dempseya vrhli, vyfackali ho a opľuli ho, jeden ho údajne porezal nožom na krku. Vyučujúci neskôr v rozhovore s novinármi označil názornú výučbu za dôležitú, aj keď v danom prípade sa vymkla kontrole.

"Zúčastnila som sa toho, pretože som si myslela, že to bolo v poriadku, pretože to prišlo od dospelého," povedala pre 10tv.com iba 12-ročná Ai’Janae Parkerová. Vedúci pastor Justin Ross uviedol, že lekcia zašla priďaleko a chápe, prečo sú rodičia rozrušení.

Cirkevné inštitúcie v Ohiu sa za incident ospravedlnili, či bude mať výučba súdnu dohru, nie je známe. Kancelária šerifa v okrese Licking County tiež zareagovala. Začalo sa vyšetrovanie, hoci sa zatiaľ nezdá, že došlo k nejakému zločinu. Rodičia si však pýtajú odpovede.

Viac o téme: ŠkolaBitkaNáboženstvoPastorVeľká nocKristus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu