Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena sa sťažovala polícii, že ju prenasleduje bývalý frajer: O pár dní ju našli mŕtvu

Nemali záujem pomôcť jej. Zobraziť galériu (5)
Nemali záujem pomôcť jej. (Zdroj: Facebook S. G.)

LONDÝN – Britka Shana Griceová sa mesiace sťažovala na polícii, že ju neustále špehuje bývalý partner Michael Lane. Do auta jej nastražil sledovacie zariadenie, vlámal sa jej do bytu, pozoroval ju pri spánku. Polícia však ženu obvinila z preťažovania úradov a dala jej pokutu! O niekoľko dní ju našli…. Neskoro!

Podľa britského denníka Daily Mail sa Shana Griceová (†19) sťažovala na obťažovanie svojho bývalého partnera Michaela Lana na sussexskej polícii päťkrát za pol roka! Jediné, čo sussexská polícia podnikla, bolo, že Lanovi nariadila, aby sa k dievčaťu nepribližoval. Mladík jej však začal vyvolávať i sedemkrát denne. Griceová opakovane žiadala políciu o pomoc. Dostala pokutu 90 libier (cca 104 eur) za plytvanie časom policajtov a preťažovanie úradov

Griceová začala s Lanom chodiť v roku 2015, ale rozišla sa s ním, pretože bol chorobne žiarlivý, a vrátila sa k predchádzajúcemu priateľovi. Muža obvinilo z obťažovania ďalších trinásť žien. Posadnutý Lane nedokázal zniesť, že Shana je preňho stratená. V auguste 2016 sa vlámal do jej bytu v Portslade vo východnom Sussexe, kde jej v spálni podrezal hrdlo, izbu podpálil – chcel, aby jej telo zhorelo – a zmizol. „Zavraždil ju, pretože nedovolil, aby s ňou bol niekto iný,“ vyhlásil prokurátor Philip Bennets.Posledný videl Shanu živú jej partner, ráno sa s ňou rozlúčil pred odchodom do práce. Susedia pre požiar zalarmovali políciu, ktorá našla Shanu mŕtvu s podrezaným hrdlom. Súd usvedčil Lana z vraždy a v roku 2017 ho poslal na doživotie za mreže.

Vrah.
Zobraziť galériu (5)
Vrah.  (Zdroj: Facebook S. G.)
Britská polícia sa takmer po štyroch rokoch rozhodla prijať zodpovednosť. Oznámila, že na budúci mesiac začne pre tento tragický prípad disciplinárne konanie s dvoma členmi policajného zboru v Sussexe. Ďalší policajti musia absolvovať špeciálne školenie a jedného budú vyšetrovať pre pochybenie. 

Nešťastní rodičia.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook S. G.)
Veliteľ polície navštívil Shaninu rodinu a v mene sussexskej polície sa jej ospravedlnil. Rodičia mŕtvej, Sharon Grice a Richard Green hovoria, že zmena taktiky polície na ochranu obetí je „príliš málo a príliš neskoro.“ „Naša dcéra sa obrátila so svojimi problémami na políciu. Namiesto aby ju ochránili, považovali ju za kriminálničku. Doplatila na ich nezáujem. Je správne, že polícia uskutočňuje zmeny. Pre Shanu je však už neskoro.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu