Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čech Rocky Balboa skončil za mrežami: V kostole vyčíňal ako blázon, nadával duchovnému do p*č

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, SITA, MGM, topky)

PRAHA - Len málokto nepozná filmového hrdinu menom Rocky Balboa. Boxera v kultovej snímke stvárnil herec Silvester Stallone a zdá sa, že jeho výkon inšpiroval mnohých divákov. Jedného z nich natoľko, že sa nechal pred vyše 15 rokmi po ňom premenovať. Pôvodne sa Čech volal Robert Rakaš a s novým menom chcel začať nový lepší život. To sa mu však nepodarilo. Za vyčíňanie v pražskom kostole pôjde za mreže na dva roky. Nie je totiž žiadne neviniatko.

Opitý Slovák spôsobil rozruch v rakúskom kostole: Počas omše sa vyzliekol a kričal, že je Ježiš

Robert Rakaš alias Robert Rocky Balboa sa na kostol Panny Márie Víťaznej zameral už v roku 2016 a po výtržnostiach skončil vo väzení na 18 mesiacov. To mu však asi nestačilo. Vlani v máji opäť nechýbal na bohoslužbách, no úplne z iných dôvodov, než uctiť si svätostánok.

Ako informoval český denník Blesk, keď prišiel Balboa na prvú omšu o pol tretej popoludní, vylial na zem svätenú vodu a naboso v nej šliapal. Následne rozozvučal zvon v sakristii, kam majú povolený vstup iba ľudia slúžiaci omšu. Rádová sestra sa mu snažila prehovoriť do duše, ale jej napomenutia ignoroval.

Druhá bohoslužba sa konala o piatej hodine a Balboa si ju nenechal ujsť. Tentokrát sa mu podarilo dostať k mikrofónu, do ktorého škriekal. Potom si ľahol na zem uprostred uličky. Tak ako pri prvej omši nedbal na výzvy rádovej sestry, v tomto prípade pohodlne ignoroval aj priora.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Pri tretej omši o šiestej hodine sa Balboa "vyšantil" ešte viac. Podľa obžaloby sa mal priorovi vyhrážať. "Ty pi*o, ty debil, rozbijem ti hubu, m*dko, zmizni, lebo dostaneš. Chceš, aby som ťa zabil?, pričom pred odchodom z kostola naznačil výpad proti priorovi, čím v poškodenom vyvolal obavu o jeho život a zdravie," píše sa podľa serveru idnes.cz v obžalobe.

Za toto vyčíňanie a nebezpečné vyhrážanie prvostupňový súd rozhodol, že si recidivista odsedí dva roky. Balboa sa síce odvolal, ale to mu nepomohlo. Obvodný súd pre Prahu 1 rozsudok potvrdil. Podľa predsedníčky senátu Felicie Hruškovej nepovažovali odvolanie obžalovaného za dôvodné a jeho vina bola plne dokázaná.

Viac o téme: Rocky BalboaRobert Rakaš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu