Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhadná smrť hlavnej svedkyne proti Berlusconimu: Posledné slová mladej modelky šokovali Taliansko

Mladú modelku zavraždili potom, čo vypovedala proti Silviovi Berlusconimu. Zobraziť galériu (3)
Mladú modelku zavraždili potom, čo vypovedala proti Silviovi Berlusconimu. (Zdroj: SITA/AP/Angelo Carconi/ANSA, YouTube/La Repubblica)

RÍM - Talianske úrady začali vyšetrovanie podozrivej smrti marockej modelky, ktorá bola pravidelnou účastníčkou divokých večierkov usporadúvaných bývalým premiérom Silviom Berlusconim. Iman Fadílová sa podľa prokuratúry mohla stať obeťou vraždy, informoval dnes denník Corriere della Sera. Modelka bola aj svedkyňou v procese, v ktorom Berlusconi čelí obžalobe z podplácania.

Tridsaťtriročná Fadílová zomrela 1. marca po tom, čo ju do milánskej nemocnice previezli s veľkými bolesťami brucha. Vtedy svojim priateľom a svojmu právnikovi povedala, že bola otrávená. Informácie o smrti modelky zverejnili úrady až dnes. "Lekári nedokázali s určitosťou zistiť príčinu jej smrti," uviedol milánsky prokurátor Francesco Greco. V lekárskych záznamoch Fadílové ale podľa neho bolo "niekoľko anomálií".


Čítajte aj: Berlusconi má dôvod na obavy: Vyšetrujú smrť modelky, ktorá proti nemu svedčila


Maročanka Fadílová svedčila v roku 2012 na milánskom súde v kauze, v ktorom bol z pohlavného styku s neplnoletou Maročanka Karima Mahrúgovou prezývanú Ruby obžalovaný bývalý taliansky premiér Berlusconi. Fadílová vtedy podrobne popisovala, ako vyzerali párty známe ako bunga-bunga.

Imán Fadilová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Adnkronos)

Výpoveď Fadilovej

Vypovedala napríklad, že na jednom z večierkov prítomné dámy predvádzali striptíz v prezlečení za mníšky. "Začali tancovať ako mníšky vo filme Sestra v akcii a potom sa vyzliekli," povedala Fadílová na súde. Na inej párty podľa nej predviedla Berlusconimu striptíz žena s maskou futbalistu Ronaldinha.

Silvio Berlusconi
Zobraziť galériu (3)
Silvio Berlusconi  (Zdroj: SITA/Angelo Carconi/ANSA via AP)

V procese, v ktorom bola Fadílová svedkyňou, nakoniec Berlusconiho odsúdili. Po odvolaní ale proces skončil v roku 2015 oslobodzujúcim rozsudkom kvôli nedostatku dôkazov. Vlani však začal proces, v ktorom Berlusconi čelí obžalobe z podplácania svedkov v kauze známom ako Rubygate.

Sama Fadílová z prijímania úplatkov obvinená nebola, v procese však vystupovala ako svedkyňa. Podľa talianskych médií v poslednej dobe pracovala na knihe, v ktorej predstavila svoj životný príbeh. Podľa agentúry Reuters úrady po smrti modelky dostali kópiu jej rukopisu.

Viac o téme: VraždaSilvio BerlusconiIman Fadílová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu