Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Záplavy opäť sužujú Krétu: Úrady hlásia najmenej jednu obeť

Ostrov Kréta opäť zasiahli silné dažde a záplavy.
Ostrov Kréta opäť zasiahli silné dažde a záplavy. (Zdroj: Twitter.com/Virginia G ‏ )

ATÉNY - Najmenej jednu obeť si vyžiadali víchrice a prívalové povodne, ktoré už po druhý raz v priebehu februára zasiahli grécky ostrov Kréta a spôsobili materiálne škody. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu rozhlasovú stanicu.

Obeťou je 61-ročný pastier oviec, ktorý bol nezvestný od pondelka po tom, ako ho strhla voda rozvodneného potoka. Jeho telo našli záchranári. Najviac zasiahnutá bola prefektúra Chania na západe Kréty. Úrady v tejto oblasti vyhlásili výnimočný stav po tom, ako voda zničila štyri mosty a niekoľko ďalších poškodila. 

 

 

Z mnohých oblastí hlásili zosuvy pôdy. Starosta Ioannis Malakridis uviedol, že tamojšia obľúbená pláž Platanias "vyzerá ako po bombardovaní".  Náhle záplavy bývajú v častiach Grécka často smrteľné. Grécko počas aktuálnej zimy zažilo neobvykle vysoký počet víchríc sprevádzaných silnými dažďami. Meteorológovia to pripísali oblasti vysokého tlaku nad strednou Európou, spôsobujúcej nestabilné počasie v južnejšie položených oblastiach. Pred desiatimi dňami sa na juhu Kréty utopili štyria členovia rodiny, keď ich auto zmietlo z cesty. 

Viac o téme: ZáplavyObeťGréckoKréta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu