Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO FBI zverejnila portréty obetí, ktoré nakreslil sám vrah: 90 mŕtvych, takto vyzerali

Obete masového vraha z USA Zobraziť galériu (3)
Obete masového vraha z USA (Zdroj: Profimedia)

WASHINGTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zverejnil obrázky, ktoré nakreslil sériový vrah Samuel Little a ktoré majú znázorňovať jeho obete. FBI dúfa, že vďaka portrétom by sa mohlo podariť zavraždených identifikovať, napísala britská BBC.

78-ročný Samuel Little sa vlani priznal k vraždám 90 ľudí. Malo k nim dôjsť po celých Spojených štátoch v rokoch 1970 až 2005. Podľa vyšetrovateľov boli jeho cieľom najmä zraniteľné ženy a ženy na okraji spoločnosti a niektoré z tiel zostali neidentifikované a úmrtia nevyšetrené. Americké úrady stále preverujú, či sú jeho tvrdenia pravdivé. Ak áno, išlo by o jedného z najväčších zabijakov v kriminálnej histórii USA.

Samuel Little na invalidnom vozíku
Zobraziť galériu (3)
Samuel Little na invalidnom vozíku  (Zdroj: SITA/Mark Rogers/Odessa American via AP)

Bývalý boxer Little svoje obete najprv zrazil údermi, potom ich uškrtil. Nie vždy boli pritom viditeľné jasné známky toho, že bola daná osoba zabitá, poznamenala BBC. Vyšetrovatelia preto dúfajú, že jeho kresby teraz pomôžu zistiť, čo boli obete zač a budú môcť byť informované ich rodiny. "Bez známok bodnutia či strelných rán nebolo veľa z týchto úmrtí klasifikovaných ako vražda, ale ako predávkovanie drogami, nehoda či smrť spôsobená prirodzenými príčinami," uviedla FBI vo svojej správe už vlani v novembri.

Obete masového vraha z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Little bol zatknutý v septembri 2012 v útulku pre bezdomovcov v Kentucky a bol vydaný do Kalifornie, kde čelil obvineniu z drogových deliktov. V septembri 2014 losangeleská polícia na základe vzorky DNA Littla usvedčila z troch nevyriešených vrážd žien z rokov 1987 a 1989, za ktoré dostal trojnásobné doživotie. Všetky tri obete boli zmlátené a uškrtené.

Aj keď bol Little odsúdený zatiaľ za tri vraždy, vyšetrovatelia sa domnievajú, že ich mal na svedomí oveľa viac. Už pri čakaní na súd v Los Angeles úrady v najmenej deviatich ďalších štátoch začali prechádzať staré súdne prípady, aby zistili, či nemôžu mať s Littleom tiež súvislosť.

Obete masového vraha z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: ObeteSamuel LittlePotréty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu