Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Matka (36) spravila svojmu synčekovi zo života peklo: Roky ho podrobovala stredovekej praktike

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KODAŇ - Na štyri roky do väzenia vo štvrtok poslal súd v Dánsku 36-ročnú psychicky chorú ženu, ktorá svojmu synovi pravidelne púšťala žilou. Stredovekú praktiku na svojom dieťati vykonávala raz týždenne počas piatich rokov, informovala agentúra AFP.

Otec si myslel, že synček (4) nie je jeho: Peklo na FOTO, ktoré pripravil dieťaťu, je strašné

Žena, ktorá pracovala ako zdravotná sestra, pomocou katétra odviedla z tela svojho syna krv najmenej 110-krát. A to v čase, keď mal od jedného do šiestich rokov, uviedol súd v západodánskom Herningu. Podľa agentúry AP chlapcovi odčerpala z tela pri jednom zákroku pol litra krvi.

Nezrovnalosti pri krvných vyšetreniach v nemocnici, kde chlapec pravidelne prijímal transfúzie, zvádzala žena na vzácnu chorobu kostnej drene. Lekári ale nakoniec pojali podozrenie a nahlásili ženu na polícii. Vyšetrovateľom sa následne podarilo ženu pri krvavej praktike natočiť na skrytú kameru.

Dnešné vyspelé technológie umožňujú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

"Nebolo to vedomé rozhodnutie. Neviem, kedy som začala robiť to, na čo som nemala právo. Stalo sa to postupne," uviedla na súde žena.

Súd nariadil vypracovať psychiatrický posudok a ten uvádza, že odsúdená zdravotná sestra, ktorá svoju profesiu už nesmie vykonávať, trpí Münchhausenovým syndrómom. To je duševná porucha, kedy postihnutý predstiera fyzickú alebo psychickú chorobu, pre ktorú je následne liečený. V tomto konkrétnom prípade ide o syndróm takzvane v zastúpení, kedy postihnutý predstiera chorobu u osoby, ktorá je na ňom závislá. Zvyčajne tým chce upútať pozornosť na svoje vlastné utrpenie, poznamenala agentúra AFP.

Ženin syn, ktorý má teraz sedem rokov, žije u svojho otca.

Viac o téme: MatkaVäzenieStredovekSúd PraktikaPúšťanie žilou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu