Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obrovská razia v Berlíne: VIDEO Polícia zasiahla proti gangu pašerákov zbraní zo Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/Welt)

BERLÍN - Špeciálne policajné komando dnes ráno v Berlíne začalo rozsiahlu raziu proti medzinárodnému gangu pašerákov zbraní. Vyšetrovanie je vedené proti desiatim osobám obvineným z pašovania zbraní zo Slovenska, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na generálne štátne zastupiteľstvo v Berlíne. Denník Die Welt, ktorý informácie o razii priniesol už skôr, píše o zbraniach zo Slovenska a z Českej republiky. Zatiaľ boli pri razii podľa polície zatknutí štyria ľudia. Slovenská polícia bez bližších informácií potvrdila, že v prípade spolupracuje s kolegami z Nemecka.

Polícia od 6:00 SEČ prehľadávala byty a reštaurácie v Berlíne a susednú spolkovú krajinu Braniborsko, potvrdila agentúre DPA policajná hovorkyňa. Podľa nej bolo prehľadaných 26 bytov a reštaurácií a zatknuté štyri osoby. Vyšetrovaných je údajne 10 obvinených kvôli pašovaniu a ďalšiemu predaju upravených pištolí zo Slovenska.

Podľa nemeckého servera welt.de ide o policajný zásah v zriedkavo vídanom rozsahu. Bezpečnostné zložky hlavného mesta údajne v boji proti organizovanému zločinu vedú masívny úder proti medzinárodne činnej skupine priekupníkov zbraní. 

Vyšetrovanie podľa informácií Weltu pokračuje už viac než poldruha roka a zameriava sa na organizáciu, ktorá vo veľkom štýle pašuje zbrane z Česka do Berlína. Ide pritom údajne o pištole malej ráže, ktoré sú prerobené na skutočné pištole ráže 9 mm. Podľa jedného z policajtov sa tak do Berlína a okolia dostalo viac než 700 zbraní.

Kvôli nebezpečnosti gangu bolo do akcie zapojené takmer celé zvláštne berlínske komando SEK, podporované braniborskými kolegami. Polícia si od akcie sľubuje, že zatkne niekoľko osôb a zabaví zbrane, uviedla DPA. 

Hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová informovala, že elitná slovenská policajná jednotka NAKA spolupracuje s nemeckými vyšetrovacími orgánmi prostredníctvom Europolu. Detaily o prípade neuviedla.

Viac o téme: RaziaPašovanieZbraneSlovenskoBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu