Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nemeckom otriasol útok na tehotnú Poľku (25) v nemocnici: Afganec dobodal ju aj nenarodené dieťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BAD KREUZNACH - Mesto Bad Kreuznach v západonemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko je v šoku z útoku nožom na tehotnú ženu. Minulý piatok údajne 25-ročný žiadateľ o azyl z Afganistanu po hádke ťažko dobodal nožom rovnako starú tehotnú Poľku na nemocničnom lôžku a zabil jej, a zrejme aj svoje, nenarodené dieťa. Mesto a okres na piatok chystajú spomienkovú akciu, oznámila včera podľa agentúry DPA starostka Heike Kasterová-Meurerová.

Šokujúci nález v Rakúsku: Manuelu (†16) našli uškrtenú v parku, obvinený je mladý Sýrčan

Podozrivý je vo vyšetrovacej väzbe. Obvinený je z pokusu o vraždu, prerušenie tehotenstva a nebezpečného ublíženia na tele.

"Obyvateľom má byť tichou spomienkou umožnené prejaviť zdesenie a smútok," povedala sociálnodemokratická politička. Akcia sa má uskutočniť pod názvom "Tichá spomienka na zabité, nenarodené dieťa".

Protiimigračná Alternatíva pre Nemecko (AFD) okrem toho už na štvrtok chystá pokojnú sviečkovú manifestáciu, oznámil krajinský poslanec Jürgen Klein.

Podľa štátneho zastupiteľstva bude napadnutá 25-ročná Poľka po operácii vypočutá. Pitva dieťaťa v Mainzi má ukázať, či podozrivý zabil svoje vlastné dieťa. Obvinený sa podľa štátneho zastupiteľstva k činu nevyjadril. V regióne Bad Kreuznach doteraz o ňom polícia nemala žiadne záznamy. Azylové konanie s ním ešte nebolo uzavreté.

Viac o téme: NôžNemocnicaTehotnáútok Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu