Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO drámy na moskovskom letisku: České lietadlo narazilo na sneh a ľad, skončilo mimo dráhy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: travelservice.aero)

MOSKVA - Lietadlo českých aeroliniek Smartwings smerujúce do Prahy v nedeľu počas štartu z moskovského letiska Šeremeťjevo zišlo z dráhy. Nikomu z cestujúcich na palube sa nič nestalo, ale letisko muselo dráhu na krátky čas uzavrieť. Teraz sa objavilo na internete video, ktoré zachytilo nepríjemnú udalosť.

Pri Teheráne počas pristátia havarovalo lietadlo: Hrozné VIDEO z miesta nešťastia, 13 mŕtvych

Podľa hovorkyne spoločnosti SmartWings Vladimíry Dufkovej sa lietadlo dostalo mimo spevnenú dráhu po tom, čo bol kapitán nútený prerušiť vzlet vo fáze rozjazdu. "Dôvodom bol nesymetrický nábeh ťahu motorov na dráhe kontaminovanej ľadom a snehom," uviedla hovorkyňa aeroliniek.

Na palube stroja letiaceho na pravidelnej linke z Moskvy do Prahy bolo podľa Dufkovej 39 cestujúcich a sedem členov posádky. Nikto z nich nebol zranený a boli prevezení autobusom k terminálu. Cestujúcim spoločnosť zmenila rezerváciu leteniek na nedeľný večer.

Vďaka zamrznutej pôde lietadlo nezapadlo a už popoludní bolo odtiahnuté k terminálu. Stroj museli prezrieť technici. "Okolnosti udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Dufková.

Podľa hovorkyne moskovského letiska Anny Zacharenkovovej bola kvôli nasadeniu záchranárov jedna z pristávacích dráh krátko uzavretá, oneskorilo sa kvôli tomu asi 30 letov. Príčiny nehody sa zisťujú.

Podľa úradne nepotvrdených informácií agentúry Interfax pilot neudržal lietadlo, ktoré sa pri manévri ocitlo asi 100 metrov naľavo od vzletovej dráhy. Zástupkyňa moskovského úradu vyšetrujúceho dopravnej nehody Larisa Markovecová zase agentúre TASS povedala, že podľa prvých poznatkov nehodu mohla spôsobiť chyba pilota alebo nekvalitná práca letiskového personálu pri upratovaní dráhy.

Viac o téme: LietadloLetiskoMoskvaSmartwings
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu