Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Balkán zasiahli tuhé mrazy, chladné počasie si vyžiadalo už troch mŕtvych

Na Balkáne udrela tvrdá zima
Na Balkáne udrela tvrdá zima (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic)

BELEHRAD - Chladné počasie si v Srbsku vyžiadalo už troch mŕtvych. Tamojšia štátna televízia informovala, že v noci našli v snehu na severe krajiny telo 48-ročného muža.

V severozápadnom meste Šid zas zomrel 61-ročný muž. Na juhozápade krajiny našli v opustenej budove mŕtveho muža bez domova. Niekoľko dedín v centrálnej časti Srbska je bez elektriny. Úrady vyzvali ľudí, aby boli opatrní na uliciach a v parkoch, kde sa môžu pre ťažký sneh lámať konáre stromov.

V susednej Bosne a Hercegovine zase v dôsledku nepriaznivého počasia úrady na dva dni zavreli školy v mestách Jablanica a Konjic. V krajine tiež na niektorých cestách pre sneh nemôžu premávať kamióny a ďalšie ťažké vozidlá. Úrady okrem iného informovali, že previezli do bezpečia skupinku migrantov, ktorých v nedeľu zachránili po tom, čo sa stratili v horskej oblasti v bosniansko-chorvátskom pohraničí. Dvaja z nich utrpeli vážne omrzliny.

Rumunský minister školstva vyhlásil, že na západe a juhozápade krajiny v utorok zatvoria školy po tom, ako sneh obmedzil dopravu a dodávky elektriny. Niektoré školy na západe štátu nemali elektrinu už v pondelok a preto sa v nich nevyučovalo.

Viac o téme: ZimaSrbskoBalkán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu