Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vražda Slováka Mareka v Anglicku: Dobitý na smrť na ulici, podozrivý mladík (18) poprel vinu

Marek K. Zobraziť galériu (2)
Marek K. (Zdroj: Facebook/Marek Krivák)

BURNLEY - Koncom októbra v médiách rezonovala správa o násilnej smrti mladého Slováka Mareka K. v anglickom Burnley, na ktorého zaútočili priamo na ulici. Polícia zadržala okrem 18-ročného Drewa Wilkinsona ešte ďalších dvoch podozrivých. Tých po vypočutí prepustila a v cele zostal len údajný agresor. Denník Lancashire Telegraph dnes informoval, že tínedžer na súde uviedol, že sa cíti byť nevinný. Poprel, že by mal vo vražde prsty.

Brutálna vražda Ľudovíta (†40) v Írsku je na súde: Poliak ho mal zabiť železnou tyčou

Mareka K. našli s poraneniami hlavy na ulici Hargreaves Street v Burnley v sobotu 27. októbra okolo 07.00 h miestneho času (08.00 h SELČ). Slovák (32), ktorého polícia a privolaní záchranári na mieste ošetrili, podľahol zraneniam v utorok v nemocnici Royal Preston Hospital v rovnomennom meste Preston v anglickom grófstve Lancashire.

Lekári v nemocnici udržiavali napadnutého muža nažive za pomoci prístrojov, kým jeho brat nepriletí zo Slovenska za ním. Posmrtná pitva ukázala, že príčinou smrti boli zranenia hlavy. Polícia grófstva uviedla, že 18-ročný Drew Wilkinson bol obvinený z prechovávania útočnej zbrane, konkrétne boxera, z útoku a ublíženia na zdraví. Denník Lancashire Telegraph neskôr priniesol informáciu, že obvinenie bolo prekvalifikované na vraždu.

Vražda Slováka Mareka v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Marek K.)

Drew Wilkinson sa teraz objavil na Korunnom súde v Prestone cez video spojenie z väznice a formálne vyjadril svoju nevinu. Dátum pojednávania bol stanovený na 23. apríla. Mladík je držaný vo väzbe.

Viac o téme: VraždaBurnleyMarek K.Drew Wilkinson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu