Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Americký pár o chlp unikol hrôze v Keni: VIDEO Útok banditov s mačetami a zbesilý útek autom

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/Bryant Swenson)

NAIROBI - Palubná kamera zachytila okamihy, keď sa posádka auta v Keni dostala do veľkých problémov. Americkí manželia sa v piatok spolu s dvomi kamarátmi viezli po prašnej ceste neďaleko Maai Mahiu, keď na nich zrazu zaútočili traja maskovaní banditi s mačetami. Našťastie vodič zareagoval veľmi rýchlo a vyviazli bez ujmy na zdraví. O pár sekúnd po tom, čo sa im podarilo ujsť, sa ozvala streľba.

Polícia pátra po brutálnej vrahyni: VIDEO Zostúpila z motorky a zmasakrovala päť ľudí ako bábky

Traja banditi sa nachádzali za bielym vanom, ktorého osadenstvo sa pravdepodobne snažili prepadnúť. Keď sa k nim priblížila Toyota Land Cruiser s Bryantom Swensonon, jeho manželkou Lauren a ďalšími dvomi spolujazdcami, dlho neváhali a začali utekať smerom k nim. Bryant okamžite zaradil spiatočku a prešiel niekoľko metrov, kým ho muži nedobehli, potom zaradil jednotku a vyrazil s plynom na podlahe smerom dopredu.

Americký pár o chlp
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Bryant Swenson)

Na videu počuť, ako sa Lauren pýta: "Sú stále za nami?". Cestujúci na zadnom sedadle potvrdil, že banditi ich stále prenasledujú. Napokon sa však posádke podarilo pred hrozbou ujsť a na konci záznamu možno počuť streľbu. Tá mala vypuknúť po tom, čo k banditom dorazilo policajné vozidlo.

Americký pár a ich tri deti sa presťahovali z Cedar City v americkom štáte Utah do Nairobi, hlavného mesta Kene, asi pred tromi rokmi, aby tu otvorili crossfit posilňovňu. Bryant zverejnil video z dramatického incidentu vo svojom profile na sociálnej sieti o deň neskôr 1. decembra.

Americký pár o chlp
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Bryant Swenson)

V statuse uviedol, že nás fyzická kondícia môže pripraviť na život, sú však chvíle, kedy sa veci udejú tak rýchlo, že môžeme vďačiť len Bohu za to, že nás ochránil. Podľa neho mal bandita vľavo za pásom pištoľ, ale nepodarilo sa mu ju včas vytiahnuť. Taktiež poďakoval za manuálnu prevodovku.

Americký pár o chlp
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Bryant Swenson)

"Tesne pred stretom s banditmi sme prešli okolo dvoch peších ozbrojených policajných hliadok. Streľba, ktorú počujete na konci videa, sú policajti. Sme vďační za to, že sme ušli skôr, než vypukla prestrelka," dodal Bryant.

Viac o téme: PrepadnutieBanditiMačetyKeňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu