Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia v luxusnom hoteli: VIDEO Dievčatko (6) sa chytilo zábradlia a upadlo do bezvedomia

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

OXON HILL - Šesťročné dievčatko skončilo v nemocnici po zasiahnutí elektrickým prúdom z osvetleného zábradlia. Elektrina mu zastavila srdce a následne poškodila mozog. Tragédia sa stala v hotelovom rezorte v americkom Marylande.

Zynae Greenová (6) utrpela zástavu srdca počas pobytu v rezorte MGM National Harbor Hotel v Oxon Hill, v americkom štáte Maryland. Chytila sa vysvieteného zábradlia pri vodnej fontáne a zasiahol ju prúd s napätím 120 V. Dievča má z toho poškodený mozog a nemôže chodiť ani rozprávať. Matka obete aj pracovník strážnej služby boli zasiahnutí taktiež, keď sa pokúsili dievčatku pomôcť.

Tragédia sa stala 26. júna večer. Zynae strávila dva mesiace v nemocnici a v súčasnosti je na rehabilitácii v špecializovanom zariadení. Rodina zažalovala rezort MGM, pretože firma nebola ochotná zaplatiť žiadne výdavky za zdravotnú starostlivosť. Kontrola bezpečnosti zistila, že prúd bol desaťnásobne silnejší, ako je nutné pre napájanie osvetlenia.   

Tragédia v luxusnom hoteli:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Pri incidente boli ľahko zranení aj Carlos Green (5) a Monya Rosierová (16), obidvaja sú príbuzní obete a boli hospitalizovaní dva dni. Právnik rodiny Benedict Morelli uviedol, že Zynae utrpela poškodenie mozgu a nachádza sa v bdelom vegetatívnom stave. „Z toho, čo vieme od lekárov, sa nikdy nevylieči, povedal Morelli pre New York Post

Zynae Green
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Matka dieťaťa Rydricka Rosierová uverejnila srdcervúce video z oslavy narodenín. Doktori spievajú a gratulujú malej Zynae, tá ale nereaguje, ani sa neusmeje. „Dnes má moje malé dievčatko narodeniny. Ďakujem všetkým za oslavu, ale trpím, že je tam a nie doma, komentovala video z oslavy narodenín. „Už je to 5 mesiacov, čo nám to MGM spravila a stále nijako nepomohli. Naša Zy Zy je bojovník, ale potrebuje pomoc.    

Rodina malej Zynae sa rozhodla žalovať spoločnosti MGM National Harbor a MGM National Grand za nedbalosť. V žalobe sa uvádza, že MGM je zodpovedná za chybnú elektroinštaláciu osvetlenia, ktorá viedla k zraneniu. Rezort sa ponáhľal s otvorením po legalizácii hazardu v štáte Maryland. V hoteli nebol ani defibrilátor, ktorým by mohli malú Zynae resuscitovať. Podľa právnika rezort MGM nijako nepomohol s nákladmi na zdravotnú starostlivosť, s čím rezort ale nesúhlasí.

Rezort vyjadruje ľútosť: „Je nám veľmi ľúto, čo sa stalo a že Zynae Greenová a jej rodina stále trpia. Sme rozhodnutí pokračovať v práci s rodinným právnym zástupcom, aby sme dosiali uspokojivé riešenie. Medzitým odpovieme na žalobu na príslušnom mieste, ktoré je na súde.

Z tejto tragédie rezort obviňuje subdodávateľa, ktorý elektroinštaláciu vykonal. Kontrola odhalila, že neboli dodržané bezpečnostné opatrenia a nemala byť vôbec uvedená do prevádzky. Úrady už začali vyšetrovanie tohto tragického incidentu.

Viac o téme: ElektrinaHotelNeštastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu