Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Katastrofa v Španielsku: VIDEO Masívne záplavy zabíjajú, mestá sú odrezané od sveta!

Prívalové povodne na juhu Španielska Zobraziť galériu (2)
Prívalové povodne na juhu Španielska (Zdroj: FB/EU Storm Map, FB/Meteoplus, FB/Wetter.com)

MADRID – Južné Španielsko zasiahli počas uplynulého víkendu rozsiahle prívalové povodne. V dôsledku nich prišiel o život jeden z trojice hasičov. Ich vozidlo prevrátil ničivý živel. Telo nebožtíka bolo objavené až o sedem kilometrov ďalej. Španielske médiá informujú, že dve lokality sú od nedeľného rána úplne odrezané od sveta.

Štyri prístavné mestá na juhu Španielska zasiahli rozsiahle prívalové povodne. Počas cesty k zásahu prírodný živel prevrátil hasičské vozidlo s tromi mužmi, pričom jeden z nich prišiel o život. Uniesol ho silný prúd vody a jeho telo bolo nájdené v nedeľu ráno o sedem kilometrov ďalej. Jeho dvaja kolegovia boli zachránení.

Záplavy v Španielsku

Španielske úrady informovali, že najhoršia situácia je v provinciách Malaga, Cádiz, Sevilla a Granada, v ktorých bola od skorých ranných hodín odstavená doprava na štyroch železničných tratiach. Neprejazdné sú aj mnohé pozemné komunikácie.


Čítajte aj: Pohroma v dovolenkovom raji: VIDEO Bleskové záplavy zabili deväť ľudí, zahynul aj britský pár


Miestne médiá uviedli, že dve lokality so 7500 obyvateľmi sú od nedeľného rána úplne odrezané od sveta.

Prívalová povodeň v Španielsku

Podľa odhadu španielskej meteorologickej služby Aemet v niektorých častiach provincie Malaga spadlo za 12 hodín okolo 300 litrov vody na štvorcový meter. V spomínaných oblastiach bola do nedele 18. hodiny predĺžená platnosť najvyššieho stupňa poplachu.

Úrady pripomínajú, že vyčíňanie počasia trápi krajinu už niekoľko dní. Uplynulý týždeň zahynulo na ostrove Malorka 13 ľudí. Vláda vyčíslila hmotné škody na 91 miliónov eur.  

Viac o téme: ŠpanielskoZáplavyPovodeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu