Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Z hrobov vykopával dievčatká a robil z nich bábiky: Panika v meste! Netvor môže ísť na slobodu

Anatolij Moskvin
Anatolij Moskvin (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Anatolij Moskvin (52) má na rováši činy, z ktorých sa normálnemu človeku obracia žalúdok. Diabol v ľudskej koži vykopal 29 mŕtvych detí z cintorínov v západnom Rusku, doniesol ich do bytu v Nižnom Novgorode, v ktorom býval so svojimi rodičmi, tam ich mumifikoval a spravil z nich bábiky, ktoré obliekol a namaľoval. Potom, čo sa k ohavnostiam priznal, skončil na uzavretom oddelení psychiatrickej kliniky. Zdá sa však, že by sa mohol dostať opäť na slobodu, čo v ľuďoch vyvoláva strach.

Najzvrhlejší rodičia roka sú z Ukrajiny: To, čo urobili svojej dcérke (4), je vrchol hnusu

Anatolij Moskvin vykopal 29 mŕtvych dievčatiek vo veku tri až 12 rokov, ktoré potom mumifikoval a zmenil ich na bábiky. Obliekol im šaty, podkolienky, topánky a urobil im mejkap. Vo svojej spálni si označil aj narodeniny každej z jeho obetí.

Zadržali ho v roku 2011 a k svojim činom sa priznal, no nakoniec neskončil za mrežami vo väzení. Odborníci u neho odhalili schizofréniu a putoval na stražené psychiatrické oddelenie. Zúfalým rodičom detí však stihol adresovať mrazivé posolstvo: "Nechali ste svoje dievčatá v chlade, ja som ich priviedol domov a zahrial ich."

Vysoko vzdelaný Moskvin poskytol vyšetrovateľom rôzne vysvetlenia svojho zvráteného správania. Povedal, že čakal na pokrok vo vede, ktorý by našiel spôsob, ako dievčatá opäť priviesť k životu, rovnako ako to, že sa chcel stať odborníkom na výrobu múmií.

Súd má teraz na základe oficiálnej žiadosti psychiatrov rozhodnúť o tom, či bude Moskvin prepustený z nemocnice a bude pokračovať v liečbe v domácnosti, kde držal "moje dievčatá". Matka jedného z mrtvych detí, Natalia Chardymová (46), je rozhorčená, že vôbec uvažujú o jeho odchode na slobodu.

"Tento netvor priniesol strach, teror a paniku do môjho (života)," povedala s tým, že jej rodina, ani rodiny ostatných obetí nebudú môcť spať, ak bude oslobodený. Podľa nej musí byť pod dozorom a trvá na doživotí pod lekárskym dohľadom bez práva na voľný pohyb. Inak spôsobí ďalšie utrpenie niekomu inému.

Podľa portálu The Sun Moskvinova matka Elvira (76) krátko po synovom zatknutí polícii povedala: "Videli sme tieto bábiky, ale neskrslo v nás podozrenie, že sú to mŕtve telá. Mysleli sme si, že je to jeho záľuba vyrábať také veľké bábiky a nevideli sme na tom nič zlé."

Viac o téme: HrobCintorínMumifikáciaAnatolij Moskvin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu