Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hubár z Česka si zlomil členok: Lekári mu vzali krv a... takýto výsledok ešte nikdy nevideli!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

OSTRAVA - Českého hubára s 8,83 promile alkoholu v krvi ošetrovali v sobotu v nemocnici v Krnove na Bruntálsku. Muž, ktorý si v tamojších lesoch zlomil členok, je tak zrejme novým českým rekordmanom v množstve alkoholu v krvi. Prípad prekvapil aj skúsených lekárov. Novinárov o tom informoval hovorca nemocnice Jiří Krušina.

Opitý Čech (30) sa premával po rakúskej diaľnici na bicykli: Naháňačka ako z policajného vtipu

Štyridsaťjedenročný muž skončil na pohotovosti v sobotu popoludní, keď si údajne pri návrate z húb po zlom došliapnutí na vetvu poranil členok. Ukázalo sa, že má komplikovanú zlomeninu členka a bude nutná operácia. Lekárovi sa však zdalo, že muž horšie artikuluje, a tak sa zaujímal aj o množstvo vypitého alkoholu. Muž priznal jeden a pol piva, lenže pri odbere krvi sa ukázalo, že má v krvi 8,83 promile alkoholu. Operácia tak musela byť odložená a muž skončil na internej jednotke intenzívnej starostlivosti.

Primárka interného oddelenia Nadežda Mičudová uviedla, že sa za svoju tridsaťtriročnú prax s niečím podobným nestretla. "Pacient chodil, bol orientovaný. Klinicky vyzeral maximálne na tri promile alkoholu. Približne o hodinu a pol neskôr sme mu nechali urobiť ďalší odber, kedy mal po prepočte 8,15 promile alkoholu v krvi. Pacienta sme preto strážili a pomocou infúzií hydratovali," uviedla Mičudová. Ešte po ďalších necelých ôsmich hodinách mal muž v krvi stále vyše päť promile alkoholu.

Rakovina hrubého čreva sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

"Stihol nám povedať, že pil s kamarátmi v piatok večer. V sobotu ráno, než vyrazili do lesa na huby, tak namiesto raňajok vypil dve pivá. Prvé jedlo si dal až s pivom pred odchodom do nemocnice," doplnila Mičudová. Lekári muža nakoniec mohli operovať až po 24 hodinách po prijatí, keď bol už úplne triezvy. Po niekoľkých dňoch by mal byť prepustený do domáceho ošetrovania.

Legendárny traktorista Milan Čurda, ktorý bol pred rokmi chytený policajtmi za volantom fekálneho vozidla, vtedy nadýchal osem promile alkoholu. Hubár z Ostravska ho prekonal takmer o jedno promile a pravdepodobne mu patrí nelichotivý český rekord. Svetový rekord podľa hovorcu drží Poliak Andrzej W. (45), ktorý nadýchal 12,3 promile po oslave s kamarátmi. Svetový rekord medzi ženami má Francúzka, ktorá mala po autonehode pri Nantes v krvi 11 promile alkoholu.

Viac o téme: RekordAlkoholHubárPromile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu