Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia po naháňačke dvoch žiakov: Kamaráta (†13) stál kúsok syra pod tričkom život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Smutný prípad smrti 13-ročného školáka otriasol západným Londýnom. Žiak zomrel po tom, čo mu spolužiak hodil pod tričko kúsok syra. Smrteľný incident vzbudil debatu o silných alergických reakciách a šikane na škole.

Karanbir Cheema (†13) trpel silnou alergiu na všetky mliečne výrobky, vajcia a orechy. Ako napísal britský portál telegraph.co.uk, incidentu predchádzala naháňačka dvoch chlapcov. Keď spolužiak Karanbira dostihol, za tričko mu strčil kus syra. Chlapec trpel aj na astmu a atopický ekzém. Po incidente upadol do anafylaktického šoku.

 

 

Posledné dni života

Ku žiakovi dorazili záchranári, ktorí mu podali liek proti alergii, adrenalín a inhalátor. Aj napriek ich úpenlivej snahe žiak zomrel. Nešťastie sa odohralo vlani v júni. Polícia okolnosti vyšetrovala a teraz o smutnom prípade pojednáva súd. Pred senátom už vypovedali záchranári, ktorí boli pri Karanbirovi v najhorších minútach. "V škole nám povedali, že chlapca niekto zrejme naháňal po škole a za tričko mu hodil syr. Ďalej nám povedali, že mal alergickú reakciu, svrbela ho koža a mal problémy s dýchaním," vypovedal jeden zo záchranárov s tým, že ku chlapcovi privolali aj ďalšiu pomoc. Žiaka po príchode druhej  sanitky previezli do nemocnice, žiaľ, viac sa neprebral a o desať dní vydýchol naposledy.  

Viete, ako správne skladovať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinsktock.com)

"Bol to bystrý chlapec. Bol taký šikovný, že mohol robiť čokoľvek, čo chcel. Vychovala som ho sama. Učila som ho, aby sa o svojich alergiách dozvedel čo najviac," vypovedala pred súdom nešťastná 52-ročná mama. Okrem Karanbira má ešte dve staršie deti.  

Spolužiak zmenil školu

Polícia krátko po incidente zadržala Karanbirovho 13-ročného spolužiaka, ktorého podozrievala z pokusu o vraždu. Obvinený ale nakoniec nebol, v škole už neštuduje. 

 

 

 

Viac o téme: SmrťSyrSpolužiak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu