Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lekár zavraždil svoju manželku (†47) a dcéru (†16): O život ich pripravil diabolským spôsobom

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Apple Daily)

HONGKONG - Anesteziológ a docent na univerzite v Hongkongu bol odsúdený na doživotie za vraždu manželky a neplnoletej dcéry. Malajský občan Khaw Kim Sun (53) si vymyslel diabolský plán na to, aby sa zbavil prekážky vo svojom živote. Loptu na cvičenie jogy naplnil oxidom uhoľnatým a umiestnil ju do auta, v ktorom sa dvojica viezla. Mal totiž aférku so študentkou a manželka nesúhlasila s rozvodom.

Poliak (†20) sa vracal v Nemecku z diskotéky: Krvavá hádka a smrť! Páchateľ ho dobodal nožom

Porota zložená z piatich mužov a štyroch žien ho uznala vinným v stredu na súde v Hongkongu po siedmich hodinách radenia sa. "Je šokujúce, že vysoko vzdelaný a úspešný muž zvolí takú vypočítavú metódu, aby sa zbavil svojej ženy," citoval sudkyňu Judiannu Barnesovú Wai-lingovú portál MailOnline.

Lekár zavraždil svoju manželku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Muža obvinili z toho, že plynom naplnil loptu na jogu v kufri Mini Coopera, ktorý 22. mája 2015 šoférovala jeho manželka Wong Siew-fung. V aute sedela aj ich 16-ročná dcéra. Obe našli v bezvedomí v aute zaparkovanom na autobusovej zastávke asi hodinu po odchode z domu. Neskôr ich prehlásili za mŕtve.

Lekár zavraždil svoju manželku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Príčinou smrti bola ťažká otrava oxidom uhoľnatým, hoci vozidlo nevykazovalo žiadne technické chyby. Hongkonská polícia chvíľu tápala, až kým nevyvolala podozrenie prítomnosť vyfučanej lopty. Khawa zatkli po tom, čo sa rozprávali s jeho kolegami, ktorí ho videli, ako plní dve lopty oxidom uhoľnatým získaným z nemocnice. Tvrdil im, že chce otestovať jeho čistotu a účinky na králiky. Neskôr si protirečil, keď polícii povedal, že plyn potreboval na hubenie potkanov v jeho dome. Rodinný pomocník však uviedol, že s hlodavcami neboli žiadne problémy.

Zatiaľ čo Khaw mal motív na to, aby zavraždil svoju manželku, s ktorou mal štyri deti, neexistoval žiadny zjavný dôvod na zabitie dcéry, čo viedlo k špekuláciám, že táto smrť bola neúmyselná. Prikázal jej vraj, aby zostala doma a robila si úlohy. Po vynesení rozsudku ostatné deti plakali, muž len vrtel hlavou.

Viac o téme: VraždaOxid uhoľnatý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu