Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia rana pre Paroubka po obvinení zo špinavých príjmov: Prehratý spor o dcéru

Petra Paroubková a Jiří Paroubek Zobraziť galériu (3)
Petra Paroubková a Jiří Paroubek (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

PRAHA - Záujmy českého expremiéra Jiřího Paroubka a jeho ešte stále manželky Petry už dávno nie sú rovnaké. Na stole je rozvod a aj spor o dcéru. Práve o tom, ako bude vyzerať starostlivosť bývalých partnerov o dieťa, dnes po odvolaní sa rozhodoval pražský mestský súd. Paroubek, ktorý sa na pojednávanie nedostavil a nechal sa zastupovať advokátom, ťahal za kratší koniec. Verdikt potvrdil, že dcéra zostane u matky. Výška výživného zatiaľ stanovená nebola. Je teda isté, že manželia budú mať stále šancu stretnúť sa na súde zoči-voči.

Kauza špinavých peňazí v trezore expremiéra: Slovenská stopa! Paroubkovi ostali len rybičky

Keďže predmetom prejednávania bola neplnoletá dcéra Margarita, súd vylúčil verejnosť. Ostatní si mohli vypočuť až rozsudok, ktorým senát potvrdil výhradnú starostlivosť o dcéru Petre Paroubkovej.

Petra Paroubková na dnešnom pojednávaní
Zobraziť galériu (3)
Petra Paroubková na dnešnom pojednávaní  (Zdroj: profimedia.sk)

"V konaní bolo preukázané, že striedavá starostlivosť v tejto konkrétnej veci vhodná nie je, a to s ohľadom na preferenciu maloletej vo vzťahu k matke," konštatoval podľa portálu novinky.cz sudca Lubor Veselý.

Výšku mesačného výživného musí znovu prerokovať obvodný súd, pretože predtým iba konštatoval príjmy oboch rodičov, ale už neriešil ich konkrétne majetkové pomery. "Súd sa nijako detailne nezaoberal tým, aké sú majetkové pomery, najmä na strane otca, a aká je celková životná úroveň otca, keď je nepochybné, že v minulosti boli v domácnosti účastníkov vynakladajú značne nadštandardné výdavky, či už na dovolenke, či na ďalšie uspokojovanie potrieb," uviedol sudca.

Jiří Paroubek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

Paroubková prítomným novinárom po vynesení rozsudku povedala, že je s ním spokojná a odišla so svojím právnikom.

Špinavé príjmy?

Paroubkova manželka Petra, ktorá sa s ním rozvádza a súdi o výživné na dcéru, nedávno v rozhovore pre TV Seznam uviedla, že dostával miliónové sumy, ktoré nechodili cez bankový účet. Podľa nej to určite neboli legálne príjmy. Paroubek pre ČTK uviedol, že sa jeho manželka takto snaží ovplyvniť októbrové senátne voľby, do ktorých kandiduje ako nezávislý s podporou ostravských sociálnych demokratov.

Tvrdením Paroubkovej sa zaoberá polícia. "Môžem potvrdiť, že sa pani Paroubková v piatok zúčastnila podania vysvetlenia na polícii. V žiadnom prípade však neboli začaté úkony trestného konania," povedala začiatkom septembra Rádiožurnálu bez ďalších podrobností Hana Vrbová z Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 5.

Viac o téme: DcéraVýživnéSúd Jiří Paroubek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu