Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zázrak na VIDEU Do školáka (13) udrel blesk: Ak by v ruke nedržal TOTO, nemusel by prežiť

Josiah Wiedman (13) prežil úder bleskom. Zobraziť galériu (5)
Josiah Wiedman (13) prežil úder bleskom. (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

PHOENIX - Josiah Wiedman, 13-ročný školák z Arizony, sa druhýkrát narodil. Osudnou sa mu mohla stať večerná prechádzka v parku v spoločnosti jeho kamaráta Javiera Tapiera. Vonku zúrila búrka a školáci sa vracali domov. Do Josiaha udrel silný blesk. Ak by v rukách nedržal svoj skejtbord, incident sa mohol skončiť tragicky.

Chlapca z El Mirage v Arizone, Josiaha Wiedmana (13), v stredu 8. augusta zasiahol blesk. Nešťastie sa stalo počas prechádzky v parku. Na záveroch, ktoré zachytila bezpečnostná kamera, je vidieť, ako sa Josiah sklátil na zem. 

Josiah Wiedman (13) prežil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

Vystrašený Javier, ktorému blesk spôsobil popáleniny prvého stupňa, začal kričať. K chlapcom tak pribehol muž, ktorý začal s okamžitou resuscitáciou a zalarmoval záchranárov. Josiah bol prevezený do nemocnice v Phoenixe.

Josiah Wiedman (13)
Zobraziť galériu (5)
Josiah Wiedman (13)  (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

Tínedžer bol v umelom spánku 3 dni. Jeho matka Krista Wiedmanová pre americkú televíziu povedala, že jej syn mal v pľúcach hadičky, ktoré z orgánu odvádzali nadbytočnú tekutinu. „Josiah je v dobrom stave. Je mu ale ľúto, že nemôže dva týždne chodiť do školy, lebo ho teraz všetci poznajú,“ prezradila Wiedmanová.  

Akoby zázrakom, 13-ročný Josiah neutrpel vážne zranenia. Vyviazol len s niekoľkými popáleninami a utrpel krátkodobú stratu pamäti. Lekári uviedli, že mal šťastie, že držal skejtbord, ktorý blesk odrazil do zeme, a tak boli následky minimálne.   

Lekár Craig Egan
Zobraziť galériu (5)
Lekár Craig Egan  (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

Lekár Craig Egan povedal, že nedokázali presne zistiť, ktorým bodom blesk do jeho tela vstúpil a ktorým sa dostal preč. Podľa jeho slov ale išlo o silný elektrický náboj.

Josiah Wiedman (13) prežil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

Josiah novinárom povedal, že si nepamätá nič iné, len nával tepla. Pred úrazom vraj na skejtborde jazdil len tri mesiace. „Prebral som sa o tri dni neskôr a myslel som si, že som si len na chvíľu zdriemol,“ dodal školák s tým, že bez svojho skejtbordu by už zrejme nebol medzi živými. „Zachránil mi život. Teraz sa mi darí dobre, už ma nebolí ani noha,“ doplnil.

Viac o téme: BleskÚraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu