Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Protiimigračný politik je všetkým na smiech: Narazil si sexi Iránku, FOTO zlákalo ho toto telo

Pér Sandberg a Bahareh Letnesová Zobraziť galériu (5)
Pér Sandberg a Bahareh Letnesová (Zdroj: SITA/AP/Espen Sand)

OSLO - Nórsko žije poriadnym škandálom, o ktorý sa postaral bývalý minister populistickú Pokrokovú stranu Pér Sandberg. Politik, ktorý sa vyznačoval protimigračnou rétorikou, má totiž pomer s o 30 rokov mladšou migrantkou z Iránu.

Sandberg (58), ktorý pred tromii mesiacmi odstúpil z čela ministerstva pre rybolov, dosiaľ vyhlasoval, že miešanie rás, kultúr a náboženstva je v Nórsku neprípustné, ak sa chce udržať mier v krajine.

Politik rezignoval kvôli porušeniu protokolu pri svojej nedávnej súkromnej ceste do Iránu, kam išiel práve s priateľkou Bahareh Latnesovou (28). Svojim vládnym kolegom o sebe nedal vedieť a vzal si so sebou služobný mobilný telefón s citlivými informáciami. Porušil tým nielen bezpečnostné, ale aj etické pravidlá. 

Pér Sandberg a Bahareh
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Repro foto DN TV)

Cieľ ostrej kritiky

Stal sa cieľom ostrej kritiky politickej opozície a médií, že tým fakticky legitimizoval autoritársky režim, ktorý v Iráne panuje. Okrem iného sa tam totiž údajne zúčastnil osláv islamskej revolúcie, ktorá vyvrcholila v roku 1979 pádom režimu šacha Rezu Pahlavího.

Záujem sa teraz obracia na morálny profil politika. Sandberg, ktorý brojí proti moslimom a varuje pred tým, aby na nórskych fjordoch nezačal vládnuť islamský zákon šaríja, našiel zaľúbenie vo 28-ročnej iránskej moslimke, ktorá v Nórsku žije desať rokov.

Bahareh Letnesová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB / Bahareh Letnes)

Bahareh Letnesová (vpravo)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB / Bahareh Letnes)

Nemohol by s ňou byť

Ťažko by s ňou ale mohol byť, ak by Nórsko uplatňovalo opatrenia, ktoré by chcel zaviesť. Práve Sandberg totiž povedal, že je potrebné uzavrieť hranice pre ľudí mimo Európy, nasadzovať elektronické náramky azylantom a deportovať tých imigrantov, ktorí idú na dovolenku do svojich domovských krajín.

Politik, ktorý je už asi 20 rokov poslancom, sa však bráni voči obvineniam z rasizmu. Keď mu to vyčítal jeden imigrant, neváhal ho dať k súdu, z ktorého obvinený nakoniec odišiel s pokutou 3000 nórskych korún (približne 310 eur).

Viac o téme: Pér Sandberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu