Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dôchodkyne zažili v Španielsku peklo: FOTO Od cestovky žiadali peniaze, vadili im Španieli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Profimedia)

BENIDORM – Minuloročná dovolenka v Španielsku skončila pre britskú dôchodkyňu Fredu Jacksonovú (81) poriadnym fiaskom. S jej o dvadsať rokov mladšou kamarátkou v apríli navštívili mesto Benidorm na juhovýchode Španielska. Frede sa nepáčilo, že sa tam pohybovalo až príliš veľa Španielov.

Britka Freda Jacksonová (81) v utorok 13. augusta pre britský denník opísala, akú hrôzu zažila vlani na aprílovej dovolenke v španielskom meste Benidorm so svojou kamarátkou (61).

„Zábava v hoteli bola cielená len na Španielov. Prečo nemôžu ísť na dovolenku inde?“ pohoršuje sa Frida, ktorá sa vraj po dvoch týždňoch aj rozplakala. Dôchodkyni sa tiež nepáčilo, že v hoteli bolo ubytovaných príliš veľa Španielov, ktorí boli podľa jej názoru navyše drzí. „Moja dovolenka bola taká hrozná, že som sa rozplakala,“ spomína.

Britka Freda Jacksonová (81)
Zobraziť galériu (3)
Britka Freda Jacksonová (81)  (Zdroj: Profimedia)

Britka, ktorá má problémy s pohybovým aparátom, sa tiež sťažuje, že hotel im nezabezpečil ubytovanie na prízemí. S kamarátkou vraj bývali na druhom poschodí. Nepríjemne ju prekvapilo i to, že ich cestovná kancelária ich vôbec neinformovala, že ich let má oneskorenie. Priznala však, že letecká spoločnosť im ako ospravedlnenie ponúkla finančnú kompenzáciu.    

Dovolenka v Španielsku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Dôchodkyňa povedala, že spoločná dovolenka ich vyšla na 1.133 libier (cca 1.270 eur) a obe ju financovali zo svojich dôchodkov. Preto od cestovnej kancelárie požadovali plnú náhradu.   

Po tom, čo ženy odmietnutí dovolenkový poukaz v hodnote 75 libier (cca 83 eur) im nakoniec kancelária vyplatila 566 libier (cca 633 eur).


Prečítajte si aj: VIDEO Najväčšie trapasy na pláži: O toto sa určite na dovolenke nepokúšajte


Viac o téme: ŠpanielskoDovolenkaSťažnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu