Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dedko zabudol vnučku v rozhorúčenom aute: Odišiel na kávu, dievčatko (†10 mes.) neprežilo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MALORKA - Iba desaťmesačné dievčatko zomrelo v piatok na Malorke po tom, čo ho starý otec nechal ležať v zadnej časti svojho auta osem hodín pri teplotách až 30 °C. Privolaní záchranári a lekár sa ho zúfalo pokúšali oživiť, ale bezvýsledne. Bolo prehlásené za mŕtve priamo na mieste.

Mama mala odviezť synčeka (†3 mes.): Ďalšia desivá smrť neviniatka v rozhorúčenom aute

Tragédia sa odohrala v druhom najväčšom meste ostrova Manacor. Podľa novín Daily Star muž (56) nechal spiace batoľa v autosedačke na zadných sedadlách Renault Megane Scenic od siedmej hodiny ráno, kedy sa vybral na kávu ku svojim známym, a objavil ho až o 15-tej hodine popoludní.

Polícia zatkla starého otca kvôli podozreniu zo zabitia, ale prepustila ho bez obvinenia. Dôstojníci povolaní na scénu plakali po tom, čo dievčatko zomrelo. Polícia začala vyšetrovanie úmrtia a miestny sudca musí rozhodnúť, či muža obžaluje.

Dedko zabudol vnučku v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Keď starý otec zistil, čo sa stalo, psychicky sa zrútil a museli ho previezť do nemocnice v Manacore predtým, ako ho vypočuli.

Miestne správy hovoria, že rodina dieťaťa pochádza zo Son Macia, malej dedinky v blízkosti mesta Manacor. Jej starosta sa v dôsledku tragédie rozhodol zrušiť každoročný festival, ktorý sa tu mal konať.

"On je veľmi dobrý človek. Je to strašná tragédia. Je zničený," povedal o starom otcovi jeho známy.

Viac o téme: AutoDieťaHorúčavy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu