Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jiří popísal smrť Čecha (†24) na Malorke: Hecovanie sa pred kamarátmi a tragický pád na skaly

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PRAHA - Cesta na Malorku sa stala osudnou iba 24-ročnému Čechovi, ktorý v piatok večer pri skoku do mora spadol na skalu a zabil sa. Mladík dovolenkoval vo vyhľadávanej destinácii so svojimi kamarátmi a podľa svedka sa práve pred nimi snažil dokázať svoju odvahu. Nebyť toho, k zbytočnej smrti možno vôbec nemuselo prísť.

Tragédia na Malorke: Desivý pád na skaly, mladého Čecha (†24) nedokázali oživiť

Hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová spresnila, že nešťastie sa stalo okolo pol ôsmej večer v meste Manacor, ktoré leží vo východnej časti ostrova. "Podľa výpovede svedkov k úmrtiu došlo skokom do vody v skalnatej oblasti. Muž skákal zo skaly dolu a bohužiaľ neskočil do vody, ale dopadol na skalu," povedala hovorkyňa.

Pre český Blesk prehovoril aj svedok Jiří. "Mladík sa zrejme vyhecoval pred kamarátmi, s ktorými bol na dovolenke, a povedal im, že skočí zo skaly a dopláva späť na pláž. Kamaráti medzitým zišli zo skál k pláži a čakali na neho. Keď sa ale mladík neobjavil, vrátili sa na skaly a videli, ako sa telo ich kamaráta vznáša na hladine. Okamžite volali o pomoc," uviedol. Privolaní záchranári však už mohli skonštatovať iba Čechovu smrť.

Jiří popísal smrť Čecha
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Hovorca cestovnej kancelárie Blue Style Václav Nekvapil povedal, že nešťastie sa stalo mimo areál hotela. Situáciu teraz rieši poisťovňa. "Niektorí členovia skupiny požiadali o predčasný návrat domov," dodal.

Viac o téme: DovolenkaVodaMoreSkokMalorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu