Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dozvuky summitu: Američania zatkli ruskú občianku, TOTO je dôvod zatykača

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Ruskú občianku zatkli v nedeľu v USA a obvinili ju zo "sprisahania s cieľom vykonávať činnosť agentky Ruskej federácie v rámci Spojených štátov".

Americké ministerstvo spravodlivosti ju identifikovalo v pondelok ako Mariu Butinovú. Obyvateľku amerického hlavného mesta obvinili z rozvíjania vzťahov s americkými osobami a infiltrovania organizácií s vplyvom v americkej politike s cieľom podporovať záujmy Ruskej federácie. Ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že od roku 2015 do začiatku roka 2017 Butinová plnila pokyny vysokopostaveného predstaviteľa v ruskej vláde, na ktorého sa vzťahujú sankcie.

Na územie Spojených štátov vstúpila a bývala tam na základe študentských víz, dodáva ministerstvo. Správa o jej zatknutí nasledovala po minulotýždňovom obvinení 12 príslušníkov ruského vojenského spravodajstva zo zasahovania do amerických prezidentských volieb v roku 2016 a niekoľko hodín po summite amerického prezidenta Donalda Trumpa s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, pripomína agentúra DPA.

Viac o téme: ŽenaZatykačSprisahanieRuskoUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu