Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragédia v Česku: Rodičia s deťmi si chceli užiť atrakciu, smrť synčeka (†5) pod vláčikom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Westernové městečko Šiklův mlýn)

PRAHA - Päťročný chlapec zomrel v sobotu na festivale v areáli Šiklův mlýn v českom okrese Žďár nad Sázavou. Zrazil ho turistický vláčik, ktorý areálom jazdí. Záchranári sa dieťa neúspešne snažili oživiť. Podľa denníka Blesk sa vodič po tragickej udalosti zrútil.

Obrovská tragédia v Trstenej: FOTO Vodič na Audi vrazil do auta s tromi deťmi, chlapček (†9) zomrel

Oznámenie o strete vláčika s dieťaťom v areáli zábavného centra Šikland prijala polícia pred 15.30. Na miesto ihneď vyrazili záchranári a policajti. "V súčasnej dobe zisťujeme všetky okolnosti, za ktorých k tragickej udalosti došlo. U vodiča (vláčika) sme rýchlou skúškou požitie alkoholu vylúčili," povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Kroutilová. Riaditeľka záchranárov z Vysočiny Vladislava Filová ČTK povedala, že na mieste bola letecká záchranná služba. "Resuscitovali, ale dieťa podľahlo zraneniam na mieste," povedala Filová.

Server idnes.cz uviedol, že chlapec vypadol za jazdy z turistického vláčika, ktorý ho potom zrazil. Kroutilová túto informáciu odmietla potvrdiť, ani Filová ju nepotvrdila. Generálna manažérka areálu Šikland Eva Černá povedala, že turistický vláčik jazdí v areáli minimálne desať rokov a tvorí ho mašina a dva vagóny. "Je to taký ten vláčik, čo jazdí aj v Dinoparku," povedala Černá.

V areáli Šikland sa v sobotu konal festival Blue Style Prima Fest. Majiteľ areálu Libor Šikl na webe spoločnosti uviedol, že sa stala tragická nehoda, pri ktorej aj napriek okamžitej pomoci záchranárov zomrel malý chlapec.

"Táto nešťastná udalosť nás hlboko mrzí, rodičom chceme vyjadriť úprimnú sústrasť. Nič podobné sa za 20 rokov fungovania nášho zábavného parku nestalo. Po dohode s interpretmi sme sa rozhodli zvyšok programu venovať pamiatke zosnulého, a to v stíšenom režime a bez záverečného ohňostroja," uviedol na webe Libor Šikl.

Podľa svedkyne môže stáť za smrťou chlapca zlé vyhodnotenie situácie matkou. "Ona si asi myslela, že to je konečná zastávka, a chlapca zrejme vysadila, alebo možno chlapček sám vyskočil z vagóniku von, to som presne nevidela," uviedla žena pre Blesk. Podobne incident opísala aj užívateľka na sociálnej sieti.

"Ja som v tom vláčiku sedela, keď sa to stalo, a viem, ako to bolo. Vláčik dával prednosť a slečna, čo ten vláčik komentovala, povedala, že si môžu vysadnúť z vláčika. V tom čase sa mamička s chlapčekom zdvihli a začali vystupovať z vláčika. Vláčik sa rozbehol a zrazil chlapca s tým, že otec s druhým dieťaťom sedel ďalej vo vláčiku. Všetci sme vrieskali na vodiča ,zastav'," napísala na Facebooku.

Viac o téme: ChlapecNešťastieVláčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu