Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Horúce chvíle na hranici medzi Bosnou a Chorvátskom: VIDEO Migranti chcú do Európskej únie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Peter Van der Auweraert)

ZÁHREB - Bosna a Hercegovina je pre niektorých migrantov zdĺhavou zástavkou. Približne 100 osôb z tábora v meste Velika Kladuša sa dnes dopoludnia vydalo na pochod smerom ku chorvátskym hraniciam, ktoré chceli nelegálne prekročiť. Priechod Velika Kladuša-Maljevac je teraz z bezpečnostných dôvodov uzatvorený a cestujúci sú presmerovaní na iné miesta.

Tragédia pri našich hraniciach, ktorá šokovala svet! 71 mŕtvych v dodávke, exemplárny trest

Radio Velika Kladuša informovalo, že migranti boli zastavení asi 200 metrov od priechodu, ktorí strážia policajné sily z Bosny a Hercegoviny, rovnako ako aj z Chorvátska.

Horúce chvíle na hranici
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Peter Van der Auweraert)

Priechod Velika Kladuša-Maljevac je uzatvorený až do odvolania v oboch smeroch. Cestujúcim je odporúčané, aby využili priechody Izačić alebo Hadžin Potok.

Migranti nemajú podľa Rádia Slobodná Európa doklady potrebné na prekročenie hraníc a v súčasnosti sa s nimi vyjednáva, aby od nich odišli. Ich cieľom sú krajiny Európskej únie, kde chcú nájsť lepší život.

Chorvátske hranice lemuje veľký počet policajných áut a podľa informácií od chorvátskej pohraničnej polície situáciu monitoruje aj vrtuľník.

Do Bosny sa dostalo už viac ako 6600 ilegálnych migrantov

Do Bosny a Hercegoviny sa v období od 1. januára do 17. júna 2018 ilegálne dostalo  už 6643 migrantov, iba 611 z nich tam požiadalo o udelenie azylu. Informovalo o tom v pondelok internetové vydanie denníka Oslobodjenje s odvolaním sa na ministra vnútra Dragana Mektiča. Tisíckam ďalších osôb bosnianske úrady odmietli vstup na územie krajiny už na štátnej hranici.
 
Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca (IFRC) v pondelok upozornila na skutočnosť, že počet migrantov prechádzajúcich cez Balkán opäť narastá a že zúfalo potrebujú základnú humanitárnu pomoc. Informovala o tom agentúra AP.
Viac o téme: MigrantiBosna a HercegovinaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu