Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vozidlo vrazilo do ľudí na festivale: Po koncerte Bruna Marsa jeden mŕtvy, traja zranení

(Zdroj: topky)

AMSTERDAM - Dodávka zrazila dnes ráno na juhu Holandska štyroch ľudí. Jeden človek prišiel o život, traja ďalší utrpeli vážne zranenia. Incident sa stal blízko areálu, kde sa v noci skončil trojdňový hudobný festival Pinkpop. Vodič vozidla z miesta ušiel, neskôr sa ale sám prihlásil, informovala polícia na tlačovej konferencii. Príčina zrážky je naďalej neznáma. Vodič aj všetci štyria zasiahnutí pochádzajú z Holandska. Tragédia sa odohrala niekoľko hodín po vystúpení R&B umelca Bruna Marsa.

Podľa údajov očitých svedkov nabehla biela dodávka okolo 4:00 SELČ do ľudí, ktorí práve išli po ceste pri jednom zo stanových mestečiek mimo samotný festivalový areál. Za jej volantom sedel podľa polície 34-ročný Holanďan z mesta Heerlen. To susedí s obcou Landgraaf, v ktorej katastri k zrážke došlo. Muž najprv z miesta nehody ušiel, neskôr sa sám prihlásil polícii v Amsterdame a bol vzatý do väzby.

Zrážku neprežil 35-ročný muž z Heerlenu. Traja ďalší ľudia vo veku 23, 26 a 30 rokov utrpeli vážne zranenia a sú v kritickom stave v nemocnici. Všetci traja pochádzajú buď rovnako z Heerlenu alebo z Landgraafu.

"O jeho motíve nemôžeme ešte nič povedať," uviedla štátna zástupkyňa Daniele Weymarová. Či vodič konal úmyselne, prokurátorka nepovedala. Možné je podľa nej však to, že išlo o obyčajnú dopravnú nehodu. Vodič dodávky sa po prevoze späť do provincie Limburg podrobí výsluchu.

Organizátori na Facebooku napísali, že ich udalosť hlboko šokovala. Vyjadrili sústrasť pozostalým a zrušili tradičnú rozlúčkovú párty.

Na miesto incidentu v obci Landgraaf dorazili sanitky a záchranársky vrtuľník. Polícia najbližšie okolie uzavrela. Zatiaľ nie je jasné, či vodič zrazil ľudí zámerne alebo to bola nehoda.

"Ležala som v stane a zrazu som počula hrozne veľa sirén," opísala denníku De Volkskrant okamihy krátko po nehode Karlijn Houtermanová, jedna z návštevníčok festivalu. "Je hrozné, že taký dobrý Pinkpop skončil týmto spôsobom," uviedol starosta mesta Landgraaf Raymond Vlecken, ktorý navštívil miesto tragédie.

Festival Pinkpop sa v nedeľu večer v Landgraafe po troch dňoch skončil. Akciu, na ktorej vystúpil napríklad americký spevák Bruno Mars, navštívili desiatky tisíc ľudí.

Viac o téme: FestivalHolandskoAutobusZrážka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu