Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladá komička (†22) odišla v noci z baru: VIDEO Neďaleko jej domu sa odohralo čosi príšerné

Eurydice Dixonová Zobraziť galériu (3)
Eurydice Dixonová (Zdroj: Facebook/Paula Ferrari)

MELBOURNE - Znásilnenie a vražda mladej austrálskej komičky vyvolali šok a pobúrenie po celej Austrálii. Telo Eurydice Dixonovej našli na futbalovom ihrisku v Melbourne minulú stredu skoro ráno len niekoľko hodín potom, čo vystúpila v jednom z barov. Zo skutkov obvinili mladíka (19). Brutálny trestný čin v krajine opäť vyvolal diskusie o násilí voči ženám, uviedla agentúra BBC.

Tínedžerka zo Slovenska porodila v Británii, dieťa chcela dať na adopciu: Mali ju znásilniť

Sociálne siete zaplavila vlna prejavov sústrasti a spomienok na mladú komičku. Mnohí si v tejto súvislosti spomenuli na vraždu mladej Írky Jill Meagherovej v roku 2012, ktorej smrť na predmestí Melbourne vtedy prinútila miestnych obyvateľov vyjsť do ulíc. Pochodu sa vtedy zúčastnilo okolo 30-tisíc ľudí.

Mladá komička (†22) odišla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Paula Ferrari)

Hoci sa ešte príliš nepreslávila, podľa mnohých bola Eurydice Dixonová nádejnou komičkou na začiatku svojej kariéry. "Vášnivo sledovala ženské témy a tému sociálnej spravodlivosti a práve tá sa často objavovala v jej komických vystúpeniach," uviedla jej kolegyňa Nicky Barryová.

Mladá komička (†22) odišla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Paula Ferrari)

Podľa austrálskych úradov mladú ženu napadli onedlho potom, čo opustila o pol jedenástej večer bar v centre Melbourne. Devätnásťročný páchateľ Jaymes Todd sa polícii v stredu sám prihlásil a bol obvinený zo znásilnenia a vraždy. Podľa polície sa vrah s obeťou nepoznali.

Miestne médiá informovali, že Dixonová sa v čase útoku nachádzala len niekoľko stoviek metrov od svojho domu. Údajne ešte predtým napísala správu, v ktorej dotyčnému oznamovala, že "už je takmer doma v poriadku. A čo ty?"

Súd na žiadosť advokáta zakázal zverejniť zábery páchateľa, útočník nepožiadal o kauciu a znovu sa pred súdom objaví 3. októbra.

Viac o téme: VraždaZnásilnenieEurydice Dixonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu