Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Do davu dôchodcov v centre Moskvy vrazil taxík: Z miesta hlásia osem ranených

Nehoda taxíka v Moskve
Nehoda taxíka v Moskve (Zdroj: YouTube/News Week)

MOSKVA - Osem ľudí utrpelo v sobotu zranenia po tom, ako do chodcov na chodníku v centre ruskej metropoly Moskva narazil taxík. K incidentu došlo podľa ruských médií neďaleko Červeného námestia. Medzi zranenými sú aj dve Mexičanky, informovala s odvolaním sa na vyhlásenie mexickej ambasády agentúra Interfax.

Vodiča taxíku po incidente zadržala polícia. Tento kirgizský občan úradom údajne tvrdil, že do davu nevrazil zámerne. Podľa predbežných informácií zrejme stratil kontrolu nad vozidlom. Nemenovaný zdroj Interfaxu uviedol, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. Svedok incidentu zase agentúre Reuters povedal, že vodič sa z miesta činu pokúšal ujsť, no polícia ho dolapila.

Medzi zranenými sú aj dve Mexičanky. Mexická ambasáda informovala, že obe ženy utrpeli len ľahšie zranenia, sú v stabilizovanom stave a dostáva sa im konzulárna pomoc. Podrobnosti o rozsahu a vážnosti ďalších zranených osôb doposiaľ nie sú známe. 

Moskva je momentálne plná návštevníkov zo všetkých kútov sveta, keďže v nej a desiatke ďalších ruských miest až do 15. júla prebiehajú 21. majstrovstvá sveta vo futbale. 

Viac o téme: RuskoMoskvaNáraz do ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu