Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rukojemnícka dráma v centre Paríža sa skončila: Polícia zadržala útočníka

Rukojemnícka dráma v Paríži Zobraziť galériu (2)
Rukojemnícka dráma v Paríži (Zdroj: YouTube/News Entertainment To Day)

PARÍŽ - O psychicky labilnom mužovi so zmätočnými motívmi informovali francúzske policajné zdroje v súvislosti s páchateľom, ktorý stál za utorkovou rukojemníckou drámou v centre Paríža, ukončenou večer zásahom príslušníkov policajnej jednotky osobitného určenia.

Motív muža, ktorý sa najmenej s dvoma rukojemníkmi zabarikádoval v priestoroch kancelárie informatickej firmy v centre Paríža, nie je zatiaľ známy. Útočník, ktorý je údajne ozbrojený, sa dožadoval stretnutia s iránskym veľvyslancom vo Francúzsku, vyplýva z informácií francúzskych elektronických médií odvolávajúcich sa na policajné zdroje. Polícia dejisko rukojemníckej drámy obkolesila a jeho okolie hermeticky uzavrela.

Podľa oficiálne nepotvrdených informácií spravodajskej televízie BFM TV dorazil neskorší útočník na miesto činu ako doručovateľ pizze, aby následne polial istého muža benzínom a udrel ho skôr, ako sa napadnutému podarilo z dejiska ujsť. Následne útočník vošiel do kancelárie na prízemí objektu a údajne udrel aj istú tehotnú ženu unikajúcu z budovy.

Rukojemnícka dráma v Paríži
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Philippe Grasset)

Zásahom francúzskych bezpečnostných zložiek sa skončila v utorok večer po takmer štyroch hodinách rukojemnícka dráma v centre Paríža. Útočníka, ktorý požadoval stretnutie s iránskym veľvyslancom a tvrdil, že je ozbrojený, policajti zadržali. Oboch jeho rukojemníkov, ktorí neutrpeli fyzickú ujmu na zdraví, oslobodili.

Informácie priniesli francúzska spravodajská televízia BFM TV, ďalšie elektronické médiá a potvrdil ich aj šéf francúzskeho rezortu vnútra Gérard Collomb na sociálnych sieťach vyzdvihujúc profesionalitu príslušníkov bezpečnostných zložiek.

Ako vyplýva z informácií, ktoré získala francúzska spravodajská televízia BFM TV, útočníkom, ktorý hovoril o islamistických útokoch z Toulouse spred šiestich rokov, o teroristických útokoch na americké ciele z 11. septembra 2001, ale aj o viacerých vraždách, ktoré vzbudili značný rozruch vo Francúzsku, bol 27-ročný občan Maroka, ktorý má čistý trestný register a ktorý nie je evidovaný ani v databáze tajných služieb. Muž, ktorý nemal požiadavky charakteristické pre teroristov a ktorý sa chcel stretnúť s iránskym veľvyslancom, požiadal policajných vyjednávačov, aby ho oslovovali Chris.

Viac o téme: RukojemníciDrámaFrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu