Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Summit mocných len kúsok od nás: Putin a Trump zvažujú stretnutie vo Viedni

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Vlády v Moskve a vo Washingtone zvažujú podľa správ médií zorganizovanie stretnutia šéfa Kremľa Vladimira Putina s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

„Premýšľame o prezidentskom summite a táto téma sa objavuje v rozhovoroch s americkými partnermi. Zatiaľ sme sa však ešte nedohodli," citovala v piatok tlačová agentúra RIA ruské diplomatické kruhy.

Denník Wall Street Journal s odvolaním sa na európskych diplomatov uviedol, že Putin počas svojej nedávnej návštevy Rakúska požiadal kancelára Sebastiana Kurza, či by mohol takéto stretnutie zorganizovať vo Viedni. Uskutočniť by sa malo vraj už v júli. Kurzova kancelária tieto informácie zatiaľ odmietla komentovať, naznačila však, že sa vyjadrí neskôr.

Od nástupu Trumpa do úradu začiatkom roka 2017 sa ešte nekonalo ani jedno bilaterálne stretnutie medzi americkým prezidentom a jeho ruským kolegom. Obaja lídri sa spolu zhovárali len počas summitu krajín skupiny G20 v júli minulého roka v Hamburgu. V rámci summitu Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC) v novembri vo Vietname si Putin s Trumpom potriasli ruky, schôdzku však Biely dom pre problémy s termínmi zrušil.

Viac o téme: Donald TrumpViedeňVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu