Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žena (37) sa ráno zobudila a našla svojich dvoch synov mŕtvych: Tichý ZABIJAK, pozor naň!

Vanessa prišla o oboch synov Zobraziť galériu (2)
Vanessa prišla o oboch synov (Zdroj: Facebook/The Chase and Tyler Foundation)

VICTORIA - Tridsaťsedemročná Austrálčanka spomína na strašný moment, kedy sa jedného dňa zobudila a zistila, že jej dvaja synčekovia sú mŕtvi. Stalo sa to už pred ôsmimi rokmi, no pociťuje stále rovnakú bolesť. Teraz sa rozhodla o svojich pocitoch prehovoriť verejne.

Vanessa Robinsonová z austrálskeho štátu Victoria bola unavená z celého dňa, padla na posteľ a krátko nato zaspala. Jej synovia - šesťročný Tyler a osemročný Chase sa k nej v noci pritúlili. Ráno, sa keď sa zobudila, našla ich ležať bez známok života. Písal sa vtedy 30. mája 2010. Vanessa sa nemohla pohnúť, zvládla len privolať záchranárov a svojho bývalého manžela. Chlapcov sa však zachrániť nepodarilo, zomreli na otravu oxidu uhoľnatého. 

Žena (37) sa ráno
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/The Chase and Tyler Foundation)

Vyšetrovanie odhalilo, že na príčine bol plynový ohrievač umiestnený vo vedľajšej izbe, z ktorého sa v osudnú noc šíril smrteľný plyn bez farby a zápachu. Osem rokov po tejto strašnej tragédii o nej Robinsonová prehovorila verejne. "Videla som svoje deti ležať na posteli a bolo mi jasné, že sa stalo niečo hrozné. V noci ku mne vliezli do postele a plakali, očividne preto, lebo už pociťovali známky otravy. Potom sme všetci zaspali. Oni sa však už nikdy nezobudili," povedala ubolená žena pre Mirror Online. Sama utrpela ťažkú otravu a okrem toho aj rabdomyolýzu (rozpad svalových vlákien kostrových svalov, pozn. red.). V nemocnici, kde sa o smrti svojich synov dozvedela, bola hospitalizovaná šesť týždňov. 

Žena (37) sa ráno
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/The Chase and Tyler Foundation)

"Ako rodič, ktorý prišiel o to najcennejšie, môžem povedať, že sa z toho nedá nikdy dostať," opísala agóniu, ktorú prežíva každý deň. Chase a Tyler boli podľa nej nerozluční, ktorí trávili všetok voľný čas spolu. Zronená Vanessa založila pred časom nadáciu The Chase and Tyler Foundation, aby zvýšila povedomie o rizikách spojených s oxidom uhoľnatým. 

Viac o téme: TragédiaAustráliaOtravaOxid uhoľnatý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu