Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Američania môžu byť v pokoji: Bývalý prezident je po hospitalizácii v dobrej nálade

George Bush starší
George Bush starší (Zdroj: TASR/AP/Pat Sullivan)

KENNEBUNKPORT - Niekdajší americký prezident George H. W. Bush je zhovorčivý a v "dobrej nálade" v nemocnici v štáte Maine, avšak potrebuje ešte niekoľko dní liečby. Informovala o tom v stredu agentúra AP s odvolaním sa na Bushovho hovorcu.

Deväťdesiattriročného exprezidenta hospitalizovali v nedeľu pre problémy s nízkym krvným tlakom a pre vyčerpanosť. Bush sa pred hospitalizáciou zdržiaval v rodinnej rezidencii v Kennebunkporte v štáte Maine. V sobotu sa tam zúčastnil na podujatí amerických vojnových veteránov.

George Bush starší trpí formou Parkinsonovej choroby a často ho trápia zápaly pľúc a ďalšie infekcie. Naposledy ho hospitalizovali 22. apríla v jeho domovskom Houstone, deň po pohrebe jeho manželky Barbary, s ktorou bol ženatý 73 rokov. V tamojšej nemocnici pobudol pre infekciu, ktorá sa rozšírila do krvného obehu, skoro dva týždne.

George H. W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989-93 ako 41. prezident Spojených štátov amerických. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA. Je tiež zároveň otcom neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001-09).

Viac o téme: George Bush
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu