Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšie boje v Sýrii: Pri útoku povstalcov zahynuli štyria príslušníci ruskej armády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Militant Photo via AP)

MOSKVA - Štyria príslušníci ruskej armády zahynuli pri útoku povstalcov na východe Sýrie, informovalo v nedeľu ruské ministerstvo obrany.

Boj prepukol vo východnej provincii Dajr az-Zaur po tom, čo niekoľko povstaleckých skupín zaútočilo na delostreleckú batériu sýrskych vládnych síl. Ministerstvo to dodalo vo vyhlásení, z ktorého citovala ruská štátna tlačová agentúra TASS.

"Na mieste zahynuli dvaja poradcovia z ruskej armády, ktorí riadili paľbu sýrskej batérie," uviedlo ruské ministerstvo. Päť ďalších ruských príslušníkov utrpelo zranenia a prepravili ich do ruskej vojenskej nemocnice. Dvaja z nich neskôr zraneniam podľahli, napísala v správe tlačová agentúra DPA.

Na boji, ktorý sa odohral v "nočných hodinách", sa zúčastnili sýrske a ruské sily, informovalo tiež ministerstvo bez uvedenia konkrétneho dátumu. Dodalo, že v bitke prišlo o život 43 povstalcov. Rusko je hlavným vojenským spojencom a podporovateľom sýrskeho prezidenta Bašára Asada v občianskej vojne, do ktorej je zapojených mnoho strán.

Rusko pomohlo zvrátiť priebeh vojny v prospech Asadových síl, ktoré v posledných mesiacoch zaznamenávajú územné zisky a porážajú povstalcov aj militantov, vrátane extrémistickej organizácie Daeš.

Viac o téme: RuskoSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu