Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ameriku trápia strelecké útoky: Neuveriteľná reakcia držiteľov zbraní, chceli by to takto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

OKLAHOMA CITY - Americká Národná asociácia držiteľov zbraní (NRA) použila štvrtkovú streľbu v Oklahome, pri ktorej boli zranené tri osoby, za príklad, ako by malo fungovať zneškodňovanie páchateľov podobných útokov. Strelca, 28-ročného Alexandra Tilghmana, ktorý zaútočil v reštaurácii Louie's On The Lake v Oklahoma City a zranil ženu a dve malé deti, totiž bezprostredne po útoku na ulici zastrelili dvaja okoloidúci, ktorí tiež mali pri sebe zbrane.

Tento príklad podľa NRA ukazuje, "že najlepšia cesta na zneškodnenie zlého chlapíka so zbraňou je dobrý chlapík so zbraňou". NRA v tejto súvislosti dúfa, že tento prípad poslúži aj ako "budíček" pre všetkých, ktorí s jej názormi na vlastníctvo zbraní nesúhlasia.

V porovnaní s väčšinou iných krajín v Spojených štátoch nadpriemerne často zomierajú ľudia po útokoch strelnými zbraňami, pričom najväčší počet usmrtení strelnou zbraňou hlásia každoročne tie americké štáty, kde je vlastníctvo zbraní upravené čo najvoľnejšie. Napriek tomu je časť Američanov presvedčená, že počet úmrtí s rozšírením zbraní nijako nesúvisí. Tento názor šíri aj NRA a tiež mnohí vplyvní republikáni. Demokrati ich obviňujú, že je to tak preto, lebo sú na výplatnej listine NRA.

Viac o téme: ZbraňStreľbaOklahoma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu