Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Detaily strašnej vraždy v Londýne: FOTO Pár trpiaci bludmi utýral a spálil opatrovateľku (†21)

Sophie Lionnetová Zobraziť galériu (6)
Sophie Lionnetová (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Súd v Londýne dnes uznal francúzsky pár vinným z vraždy mladej krajanky, ktorá u neho pracovala ako au-pair. Jej zuhoľnatené telo našli vlani v septembri hasiči v záhrade domu v britskej metropole, kde dvojica žila. O výške trestu súd rozhodne 26. júna, informovala agentúra AFP. Partnerom podľa britskej tlače hrozí doživotné väzenie. To, čo svojej obeti urobili, je desivé.

Syn (23) milionára vyvraždil sekerou vlastnú rodinu: Príde o všetko a čaká ho peklo na zemi

Podľa obžaloby boli tridsaťpäťročná Sabrina Kouiderová a o päť rokov starší Ouissem Medouni presvedčení, že sa Sophie Lionnetová a bývalý partner Kouiderovej Mark Walton sprisahali a chceli omámiť a sexuálne zneužívať členov ich rodiny. Psychicky labilná Kouiderová tiež žila v presvedčení, že Walton, zakladajúci člen írskej skupiny Boyzone, má s au-pair pomer.

Ouissem Medouni
Zobraziť galériu (6)
Ouissem Medouni  (Zdroj: profimedia.sk)

Mladú ženu popisovanú ako neskúsenú, hanblivú a naivnú, podrobovali násilným "výsluchom", z ktorých niektoré si nahrávali. Posledný takýto výsluch sa podľa obžaloby uskutočnil v noci z 18. na 19. septembra minulého roka, kedy dvojica obeť mučila a bila, až ju nakoniec zabila. Presnú príčinu smrti vyšetrovatelia nemohli zistiť kvôli stavu tela, preukázali ale, že au-pair utrpela mnohopočetné zlomeniny.

Sabrina Kouiderová
Zobraziť galériu (6)
Sabrina Kouiderová  (Zdroj: profimedia.sk)

Kouiderová a Medouni vinu odmietali a tvrdili, že Lionnetová zomrela nešťastnou náhodou. Priznali sa len k tomu, že sa jej telo pokúsili spopolniť. Telo dievčaťa objavili hasiči, ktorých privolali susedia. Tí ich upozornili na veľký dym a zápach. Dvojica sa spočiatku snažila tvrdiť, že pálila telo ovce, ale pozostatky patrili mladej dievčine. Aby prekryli zápach, neskôr dali na rošt kúsky kurčaťa a tvárili sa, že grilujú.

Detaily strašnej vraždy v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Kouiderová pred porotou podľa portálu mirror.co.uk tvrdila, že Medouini obeť mučil vo vani a potom ju požiadal, aby mali sex vedľa mŕtveho tela. Pred pojednávaním vyhlásila, že Lionnetová zomrela nešťastnou náhodou, keď ju Medouini udrel počas vypočúvania v kúpeľni.

Detaily strašnej vraždy v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Muž sa najprv k činu priznal, ale potom svoju výpoveď odvolal s tým, že sa len snažil chrániť svoju partnerku, ktorej bola diagnostikovaná hraničná porucha osobnosti. Ona sama ho vraj v noci prebudila a opakovala: "Čo som to urobila?" Keď našiel au-pair v kúpeľni, bol vraj šokovaný a snažil sa ju oživiť. Ale Kouiderová nechcela, aby privolal záchranku a navrhla, že telo spália.

Detaily strašnej vraždy v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Sudca uviedol, že prípad nesie znaky indukovanej psychózy, čiže šialenstva vo dvoch, pre ktorú sa vžil francúzsky názov folie a deux. Je to stav, keď osoba trpiaca bludmi nimi "nakazí" iného jedinca. V tejto kauze Kouiderová Medouniho.

Viac o téme: Au-pairVraždaLondýnSophie LionnetOuissem MedouniSabrina Kouider
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu