Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jedovatý alkohol vo svete opäť zabíjal: V Indii zomrelo minimálne 13 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Najmenej 13 ľudí zomrelo v severoindickom štáte Uttarpradéš v dôsledku požitia jedovatého alkoholu. Uviedla to v pondelok tamojšia polícia, ktorej údaje prevzala agentúra AP.

Päť ľudí podľahlo otrave v okrese Kánpur v sobotu a ďalších osem v nedeľu po tom, ako vypili alkoholický nápoj miestnej výroby. Najmenej desať konzumentov je v starostlivosti viacerých nemocníc, pričom podľa polície nie je vylúčené, že niektorí z nich zomrú. V súvislosti s uvedeným prípadom výroby a predaja toxického alkoholu zadržali zatiaľ 11 podozrivých. Predaj liehoviny so značkou Mádhurí-422 úrady zakázali a polícia vykonáva kontroly, aby zhabala skladové zásoby.

Podľa štatistiky indickej Národnej kancelárie pre záznamy o zločinoch zomrie v tejto krajine po konzumácii alkoholu miestnej výroby každý rok v priemere 1000 ľudí, prevažne z chudobnejších vrstiev spoločnosti. Obchodovanie s takýmito liehovinami však v Indii prekvitá, keďže sú omnoho lacnejšie než bežný komerčne vyrábaný alkohol.

Malovýrobcovia zvyčajne používajú nekvalitné prísady a niekedy dokonca i alkohol na priemyselné účely a iné toxické zložky. Jeden z najhorších prípadov otravy tohto druhu bol zaznamenaný v štáte Urísa, kde v roku 1992 zomrelo až 200 ľudí. Ďalších 180 prišlo o život v roku 2011 v Západnom Bengálsku a 100 mŕtvych hlásili v roku 2015 z Bombaja.

Viac o téme: AlkoholOtravaIndiaUttarpradéš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu