Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známy miliardár má hlavu v smútku: Nedostane sa do vlastnej vily, Británia mu nepredĺžila víza

Roman Abramovič Zobraziť galériu (2)
Roman Abramovič (Zdroj: TASR/Anthony Anex/Keystone via AP)

MOSKVA/LONDÝN - Britské úrady zatiaľ nepredĺžili víza ruskému oligarchovi Romanovi Abramovičovi, ktorý vlastní špičkový anglický futbalový tím Chelsea. Napísal to v nedeľu ruský investigatívny portál The Bell s odvolaním sa na zdroje z miliardárovho okolia. Abramovič je podľa denníka The Sunday Times trinástym najbohatším obyvateľom Spojeného kráľovstva s majetkom vyše 12 miliárd dolárov (cca 10,2 miliárd eur).

Je v domácom väzení vo Viedni, chcú ho v USA: Putinov oligarcha má styky s ruskou mafiou aj Vadalom

Doterajšie vízum Abramovičovi vypršalo pred troma týždňami a nové zatiaľ nedostal, napísal The Bell. Z týchto dôvodov nemohol byť podnikateľ prítomný ani sobotňajšom víťazstve Chelsea nad Manchestrom United vo finále Anglického pohára. Anglický klub Rus vlastní od roku 2003. Oficiálnu správu o odmietnutí víza britské úrady nevydali, imigračná služba odmietla záležitosť komentovať, uviedol magazín.

V polovici marca vtedajšiia britská ministerka vnútra Amber Ruddová oznámila, že úrady Spojeného kráľovstva preveria stovky víz vydaných bohatým Rusom. Či je medzi nimi Abramovič, ministerka neuviedla. Jej rozhodnutie podľa médií súviselo s kauzou bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa, otráveného začiatkom marca v juhoanglickom Salisbury.

Roman Abramovič
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Abramovič má blízko Kremľu, podľa nepotvrdených informácií to bol práve on, kto v roku 1999 vtedajšiemu prezidentovi Borisovi Jeľcinovi navrhol Vladimira Putina ako jeho nástupcu. V zozname ruských oligarchov a vládnych činiteľov, na ktorých začiatkom apríla americká vláda uvalila sankcie, sa Abramovič nenachádza.

Viac o téme: VízaMiliardárVeľká BritániaRoman Abramovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu