Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Putin hovoril o Skriapaľovi: O novičoku pochybuje, exagentovi však nechal radostný odkaz

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin odmietol v piatok verziu, podľa ktorej boli bývalý ruský spravodajský agent Sergej Skripaľ a jeho dcéra Julija v Británii otrávení bojovou chemickou látkou.

V prípade pravdivosti toho, čo tvrdia "britskí kolegovia", by bol Skripaľ "býval na mieste mŕtvy", vyjadril sa šéf Kremľa na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, s ktorou sa stretol vo svojom letnom sídle v Soči.

"Vďaka Bohu, že sa zotavil a mohol opustiť nemocnicu. Dúfam, že zostane v poriadku a zdravý," citovala Putinove slová radosti agentúra AP. Nemocnica v anglickom meste Salisbury, v ktorom Sergeja Skripaľa s dcérou otrávili 4. marca, potvrdila v piatok jeho prepustenie z nemocnice. Juliju Skripaľovú prepustili už 10. apríla po tom, ako sa dostala z kritického stavu, v ktorom boli obaja hospitalizovaní.

Prípad otravy bývalého agenta a jeho dcéry vyvolal diplomatickú roztržku medzi Západom a Moskvou. Británia obvinila Rusko z útoku na Skripaľovcov s použitím nervovoparalytickej látky novičok, ktorá bola vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze. Moskva však akúkoľvek zodpovednosť odmieta.

Viac o téme: OtravaRuskoVladimir PutinSergej SkripaľNovičov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu