Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

MIMORIADNE Útok v Paríži: Muž bežal po ulici a bodal do ľudí!

Neznámy útočník bodal do ľudí v Paríži
Neznámy útočník bodal do ľudí v Paríži (Zdroj: Twitter)

PARÍŽ - Dnes vo večerných hodinách sa v Paríži odohral útok. Muž bežal po ulici a bodal hlava-nehlava. Zatiaľ hlásia jedného mŕtveho a niekoľko zranených. Polícia útočníka podľa doterajších informácií zastrelila. O útoku informovala stanica BBC. Identita útočníka zatiaľ nie je známa.

Dnes vo večerných hodinách mal útočník zaútočiť nožom na náhodných okoloidúcich v druhom parížskom obvode. Identita ani motív útočníka zatiaľ nie sú známe. Podľa informácií BBC polícia útočníka zastrelila. Jeden človek je mŕtvy, niekoľko zranených z toho dvaja vážne. Francúzska vláda už odsúdila "ohavný" útok a minister vnútra Gérard Collomb vyzdvihol "chladnokrvnú a rýchlu reakciu polície, ktorá útočníka zneškodnila".

"Útok v Paríži: Klaniam sa pred chladnou hlavou a schopnosťou policajných síl, ktoré zneškodnili útočníka, (rýchlo) reagovať," uviedol na twitteri minister vnútra Gérard Collomb. "Moje prvé myšlienky smerujú k obetiam tohto hnusného činu," dodal. O motíve útočníka minister nič nenapísal.

Polícia potvrdila dve úmrtia

Muž vyzbrojený nožom zabil v sobotu v centre Paríža jedného človeka a štyroch ďalších zranil pred tým, ako ho zastrelili policajti. Oznámila to neskoro večer miestna polícia. K útoku došlo v druhom parížskom obvode neďaleko sídla Parížskej opery. Zatiaľ neznámy páchateľ podľa polície napadol nožom celkovo piatich ľudí, z nich jedného zabil, dvoch zranil vážne a ďalších dvoch menej vážne, informuje agentúra AP.

Útočníka zastrelili

Zahraničné médiá hlásia minimálne jednu obeť a viacerých zranených. Podľa informácií, ktoré zverejnili svedkovia na sociálnych sieťach, osoba bežala po ulici a náhodne bodala ľudí. Polícia sa ho snažila omámiť paralyzérom, no útočníka nedostali a tak naňho dvakrát vystrelili.

Francúzska polícia upozornila na svojom oficiálnom policajnom Twitteri, aby ľudia verili a šírili informácie len z overených zdrojov, aby sa vyhla nepravdivým informáciám.

Muž náhodne bodal do ľudí

Podľa agentúry Reuters je na mieste tiež niekoľko zranených. Podľa serveru 20 minutes k útoku došlo v druhom parížskom obvode. Muž začal napádať nožom okoloidúci, polícii sa ho následne podarilo zneškodniť. Na mieste okrem jedného mŕtveho zostalo ležať aj niekoľko zranených. 

Viac o téme: útok FrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu