Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najhorší strelecký masaker v Austrálii za 20 rokov: Prvé FOTO, medzi obeťami sú aj štyri deti

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: 7 news)

CANBERRA - Polícia v juhozápadnej Austrálii objavila v piatok na ranči telá siedmich zastrelených ľudí vrátane štyroch detí. Pátranie po páchateľovi polícia nevyhlásila, čo podľa austrálskych médií naznačuje, že vyšetrovatelia prípad považujú za vraždy s následnou samovraždou. Dve obete streľby sa našli vonku pred domom, ďalších päť vnútri.

Útok na investigatívnu novinárku v Podgorici: Zastreliť ju chceli priamo pred domom

Krviprelievanie sa stalo v obci Osmington neďaleko mesta Margaret River v austrálskom štáte Západná Austrália. Na incident dostala polícia telefonické upozornenie.

Podľa austrálskych médií zastrelil vrah Katrinu Milesovú, jej troch synov a dcéru. Žena len pred mesiacom na sociálnej sieti uviedla: "Môj ex neprestane s mojím prenasledovaním". Na ranči bývali aj jej rodičia Cynda a Peter Milesovci.

Katrina Milesová s deťmi
Zobraziť galériu (3)
Katrina Milesová s deťmi  (Zdroj: FB)

"Môžem to popísať len ako desivú udalosť," citovala agentúra Reuters šéfa Západoaustrálskej polície Chrisa Dawsona. "(Telá) vykazujú známky strelných poranení. Nechcem uvádzať ďalšie podrobnosti s výnimkou toho, že na mieste sme našli dve strelné zbrane," dodal Dawson s tým, že verejnosti žiadne nebezpečenstvo nehrozí.

Médiá udalosť považujú za najhorší strelecký masaker v Austrálii od roku 1996, kedy v Tasmánii strelec Martin Bryant zabil 35 ľudí a ďalších 23 zranil. Austrálska vláda následne prikročila k tvrdým opatreniam, aby podobným incidentom zabránila.

Cynda Milesová
Zobraziť galériu (3)
Cynda Milesová  (Zdroj: FB)

V rámci výkupu a konfiškácie získala z rúk verejnosti okolo milión pušiek a pištolí a zároveň sprísnila podmienky pre nákup zbraní. Bryant bol odsúdený na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia.

Viac o téme: StreľbaVraždaSamovraždaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu