Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chlapcov (14, 14) delili centimetre od smrti: VIDEO Opitý vodič na audi urobil otrasnú vec

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TVN24/Policja Lubelska)

VARŠAVA - Poľská polícia zadržala opitého vodiča, ktorý na priechode zrazil dvoch štrnásťročných chlapcov a potom z miesta ušiel. Policajtom k vypátraniu vodiča pomohlo video z bezpečnostnej kamery, ktoré v piatok zverejnila televízia TVN24. Obe deti majú podľa médií len ľahšie zranenia. Vodič mal v krvi 2,5 promile alkoholu.

Odstrašujúce FOTO fatálnej nehody: Česi (†25, 33) dostali šmyk na moste, tachometer na 160 km/h

Nehoda sa stala vo štvrtok v podvečer vo východopoľskom meste Lukow, kde chlapci prechádzali cez takmer opustenú cestu rozdelenú bezpečnostným stredovým ostrovčekom. Keď boli za polovicou priechodu, sprava sa znenazdajky veľkou rýchlosťou blížilo čierne audi.

Chlapcov (14, 14) delili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TVN24/Policja Lubelska)

Deti urobili inštinktívny pohyb na stranu, vodič sa im ale napriek tomu nezvládol vyhnúť a odhodil ich. Zatiaľ čo jeden z chlapcov zostal bezvládne ležať na zemi, vozidlo pokračovalo veľkou rýchlosťou v ceste.

Policajti následne podľa TVN24 analyzovali záznamy z bezpečnostných kamier umiestnených v meste a podarilo sa im zistiť miesto, kam tridsaťpäťročný muž bývajúci v Lukowe došiel. Dve hodiny po nehode mu vykonali krvný test, ktorý zistil 2,5 promile alkoholu. To je podľa odborníkov hladina, pri ktorej je pre človeka ťažké udržať sa na nohách.

Deti boli prevezené na ošetrenie do nemocnice a sú mimo ohrozenia života.

Viac o téme: AlkoholDetiZrážkaVodičLukoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu