Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Turista (†41) mal v Peru zavraždiť šamanku: Domorodci ho strašidelným spôsobom zlynčovali

Kanaďana zlynčovali Zobraziť galériu (4)
Kanaďana zlynčovali (Zdroj: FB/Instagram/YouTube)

LIMA - Kanaďan, kvôli ktorého smrti zadržala tento týždeň peruánska polícia dvoch ľudí, predtým zavraždil zrejme kvôli sporu o peniaze domorodú šamanku. S odvolaním sa na peruánsku prokuratúru o tom v stredu informovali miestne médiá. Cudzinca po vražde 81-ročnej ženy zlynčovali domorodci a jeho telo pochovali v plytkom hrobe. Prípad, ktorý vyvolal veľkú mediálnu pozornosť, súvisí s fenoménom halucinogénnej liany ayahuasca, ktorá je v Peru stále väčším turistickým lákadlom.

Thajská manželka (†29) odmietla mať s Britom (51) sex: Pred domom našli jej mŕtvolu

Spor, ktorý vyústil v tragédiu, začal cestou Sebastiana Woodroffea do peruánskej Amazónie, kde podľa údajov na internete hodlal preniknúť do tajov ayahuasky a prírodných halucinogénov, aby mohol vo svojej krajine pomáhať s liečbou závislostí. V tom mu mala pomôcť šamanka miestneho kmeňa Olivia Arevalová. Okolnosti jeho pobytu u domorodcov sú nejasné, podľa prokuratúry však syn Arevalovej nesplatil Woodroffovi dlh 14-tisíc solov (cca 3550 eur), kvôli čomu zrejme zastrelil jeho matku.

Turista (†41) mal v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Instagram/YouTube)

Keď sa o jej smrti dozvedeli dedinčania, podľa prokuratúry Kanaďana zviazali a zlynčovali, a ten potom zomrel. Úrady teraz čakajú na výsledky pitvy, ktorá má určiť, či mal pred smrťou v tele halucinogénnu látku a či strieľal z pištole.

Turista (†41) mal v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Instagram/YouTube)

Kým Woodroffeovi blízki tvrdia, že bol miernej povahy a nikdy nemal zbraň, úrady majú k dispozícii dokument, podľa ktorého si Kanaďan začiatkom apríla kúpil pištoľ od jedného peruánskeho policajta. Jediným problémom zamotaného prípadu zostáva fakt, že smrtiacu zbraň polícia ani po troch dňoch od Kanaďanovej smrti neobjavila.

Záber zo šamankinho pohrebu.
Zobraziť galériu (4)
Záber zo šamankinho pohrebu.  (Zdroj: SITA/AP/La Gaceta Ucayalina)

"Potrebujeme zistiť, či tá zbraň naozaj existovala," povedal novinárom prokurátor Ricardo Jiménez. "Podľa nových dôkazov je hlavným podozrivým," dodal k Woodruffeovi.

Viac o téme: AyahuascaPeruLynčŠamankaSebastian WoodroffeOlivia Arevalo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu