Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Viktoriju (†14) znásilnili a zavraždili v parku: VIDEO Zdrvená rodina terčom nechutných útokov

Na tomto mieste našli Viktorijino telo.1 Zobraziť galériu (3)
Na tomto mieste našli Viktorijino telo.1 (Zdroj: profimedia.sk)

WOLVERHAMPTON - Iba 14-ročná Viktorija Sokolová sa stratila v stredu 11. apríla. Zúfalí rodičia sa na druhý deň dozvedeli tú najhoršiu správu. Ich dcérku našiel ráno náhodný okoloidúci znásilnenú a zavraždenú v parku v anglickom Wolverhamptone. Polícia už z brutálneho zločinu obvinila 16-ročného chlapca. Bohužiaľ, nielen údajný páchateľ, ale aj samotní rodičia sa stali terčom špekulácií a nechutných slovných útokov na sociálnych sieťach.

Horor na hotelovej izbe v Prahe: Polícia obvinila šesť cudzincov zo znásilnenia turistky

Rodičia Viktorije, ktorí pochádzajú z Litvy, prežívajú najhoršie obdobie svojho života. Prišli o milovanú dcérku, ktorá mala iba 14 rokov. Podľa polície bola zavraždená tupými údermi do hlavy, čo preukázala aj pitva. Z otrasného činu je obvinený 16-ročný mladík, ktorého meno však pre nízky vek nemožno zverejniť. Momentálne sa nachádza vo väzení pre mladistvých, kde čaká na súd, ktorý sa bude konať 8. júna. Muži zákona zadržali aj jeho o rok staršieho kamaráta, ktorý mohol byť jeho komplicom, no neskôr ho na kauciu prepustila.

Viktoriju (†14) znásilnili a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rodina dievčaťa, ktorá prežíva obrovský smútok, sa však musí vysporiadať aj s internetovými útokmi a špekuláciami užívateľov. "Prosíme, neviňte rodinu, že je zodpovedná za to, čo sa stalo. Žiadame, aby prestali všetky tie klebety na sociálnych sieťach, pretože nás to veľmi rozrušuje," uviedla rodina v nedeľu v písomnom vyhlásení zverejnenom políciou v meste West Midlands.

Viktoriju (†14) znásilnili a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Inšpektorka Caroline Corfieldová podľa portálu birminghammail.co.uk dodala: "Chceli by sme využiť túto príležitosť a poďakovať miestnej komunite za jej podporu, ale tiež pripomenúť ľuďom, aby sa zdržali špekulácií alebo identifikácie podozrivých na sociálnych sieťach. Sme si vedomí niekoľkých výhražných a nepatričných príspevkov a takéto zneužívanie sociálnych sietí by mohlo podkopať vyšetrovanie a ohroziť nevinných ľudí."

Smútiaci občania Wolverhamptonu si v sobotu uctili smrť mladej tínedžerky stovkami balónov priviazanými na plot parku. Okolo ležia kvety a sviečky. Rodina krátko po jej vražde opísala Viktoriju ako malého anjela. "Spestrila naše životy a dala im zmysel. Nemôžeme uveriť, že nás opustila v takom mladom veku. Nikdy na teba nezabudneme, miláčik. Budeš žiť v našich srdciach, dušiach a mysliach navždy. Zbohom, náš malý anjelik," uviedli príbuzní.

Viac o téme: Anglicko SmrťVraždaZnásilnenieViktorija sokolova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu