Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kontroverzný spevák Ortel sa oženil v deň narodenín Hitlera: Zverejnené FOTO vyvolali vlnu irónie

Svadba pripadla na deň narodenia Adolfa Hitlera. Náhoda? Zobraziť galériu (4)
Svadba pripadla na deň narodenia Adolfa Hitlera. Náhoda? (Zdroj: Lukáš Potůček & zámek Zbiroh)

PRAHA - Český spevák Tomáš Ortel nie je verejnosti neznámy. Jeho rovnomenná skupina Ortel so svojimi nacionalistickými textami vyvoláva na hudobnej scéne už dlhodobo vášne. To, že mu asi idey nacistického vodcu Adolfa Hitlera nie sú proti srsti, dosvedčuje aj jeho najnovší počin. So svojou partnerkou Janou Purer si povedal svoje áno práve 20. apríla, v deň Hitlerových narodenín. Dvojica sa brala na zámku Zbiroh neďaleko Prahy a svadba bola ladená v stredovekom štýle. Niektorí internetoví užívatelia si však na sociálnej sieti nedávali servítku pred ústa a zverejnené fotografie z udalosti satiricky okomentovali.

MEGA škandál, aký šoubiznis ešte nezažil: Je v tom aj Gott!

Počet svadobčanov sa vyšplhal na 90, nechýbali medzi nimi ani spevákovi spoluhráči z kapely. Podľa českého denníka Blesk sa obrad konal v kaplnke Nanebovzatia Panny Márie, keďže obaja, dnes už manželia, sú veriaci. Dvojica na svadbe prísne zakázala tvrdý alkohol a priestory po celý čas strážila polícia.

Kontroverzný spevák Ortel sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lukáš Potůček & zámek Zbiroh)

"Svadobná hostina bola v jednej zo sál a prestreté bolo ako za doby obyvateľov zámku. Veď aj Ortel mal miesto obleku na sebe rytiersky kostým. Kým nevesta zvolila korzetovú róbu so závojom. Po obrade sa dokonca vystrelilo z dela a večer bol v znamení kaukliarov a ohňov," napísal Blesk.

Kontroverzný spevák Ortel sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lukáš Potůček & zámek Zbiroh)

Zámok Zbiroh sa fotografiami zo svadby kontroverzného speváka pochválil aj vo svojom profile na sociálnej sieti. Jeho zamestnanci asi netušili, akú vlnu komentárov tým vyvolajú. "Je možnosť si u vás robiť akciu s dobovými uniformami, pochodovou kapelou, ohňom a čítaním z knihy za použitia budhistických symbolov swastiky? Dá sa u vás platiť ríšskymi markami? Máte na požičanie svadobné uniformy od Huga BoSSa?" zasypali užívatelia zámok ironickými otázkami.

Kontroverzný spevák Ortel sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Zámek Zbiroh)

Zámok na to reagoval slovami, že svadba bola krásna a veľmi vkusná. Žiadny z hostí sa neopil, nič nerozbil, nikto nekričal a nehovoril vulgárne, na rozdiel od tradičných českých veselíc so zvratkami na toaletách aj na nádvorí. "Česká národná vlastnosť je závidieť a ohovoriť. Aj tu ju cítime. A je nám to ľúto. Praj a bude ti dopriate... Pokoj s vami," odpísal všetkým správca profilu.

Viac o téme: SvadbaZámokNarodeniny Adolf HitlerTomáš Ortel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu