Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zdravotný stav dcéry Skripaľa sa zlepšil: Prepustili ju z nemocnice

Dcéra bývalého špióna Sergeja Skripaľa Julija.
Dcéra bývalého špióna Sergeja Skripaľa Julija. (Zdroj: SITA/Yulia Skripal/Facebook via AP, File)

LONDÝN - Juliju Skripaľovú, ktorá sa spolu so svojím otcom Sergejom stala začiatkom marca v anglickom meste Salisbury obeťou útoku nervovoparalytickou látkou novičok, prepustia z nemocnice. S odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený so situáciou o tom v utorok informovala spravodajská televízia Sky News.

Podľa spomenutých zdrojov mala byť dcéra bývalého dvojitého agenta prepustená už v pondelok. Prepustenie Julije Skripaľovej z nemocnice potvrdili predstavitelia nemocnice v Salisbury. Skripaľovú následne previezli na bezpečné miesto. Informuje o tom aj britská spravodajská stanica BBC. Podľa nej ju mali previezť na bezpečné miesto. Očakáva sa, že nemocnica by mala o možnom Julijinom prepustení informovať v utorok. O rapídnom zlepšení jej zdravotného stavu lekári hovorili už koncom marca. Jej 66-ročný otec ostáva v nemocnici, jeho stav sa však rovnako "rapídne zlepšuje".

Bývalého dôstojníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa (66) a jeho dcéru Juliju (33) našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v Salisbury, kde Skripaľ žil. Oboch po útoku hospitalizovali, pričom dlho boli v kritickom stave. Ich stav sa však podľa vedenia nemocnie, v ktorej sú hospitalizovaní, zlepšil a momentálne už nie je považovaný za kritický.

Británia z útoku na dvojicu, pri ktorom bola použitá nervovoparalytická látka novičok vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze, obvinila Moskvu. Rusko však akúkoľvek zodpovednosť za útok a všetky ostatné špekulácie odmieta, pričom tvrdí, že program vývoja takejto bojovej látky nebol ani v ZSSR, ani v Rusku. Moskva súčasne žiada od Londýna ospravedlnenie a odpoveď na otázku, na čom sú jeho tvrdenia založené.

Viac o téme: Kauza SkripaľJulija Skripaľová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu