Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandalózne priznanie Zuckerberga: Facebook robí tieto strašné veci a bude v tom pokračovať

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Zdroj: SITA/AP/Nam Y. Huh)

BRATISLAVA - Sociálna sieť Facebook v čase, kedy čelí vážnym obvineniam zo zneužívania informácií svojich používateľov, opäť šokovala. Najnovšie priznanie šéfa Zuckerberga vás zamrazí. V rozhovore pre server Vox priznal, že Facebook špehuje všetky súkromné správy a bude v tom pokračovať.

Šokujúce priznanie zakladateľa najväčšej sociálnej siete otriaslo celým svetom. Americký server Vox vyspovedal Marka Zuckerberga, ktorý otvorene povedal, že Facebook sleduje každú správu, ktorú si užívatelia pošlú cez aplikáciu Messenger. Zdôraznil, že v tom hodlajú pokračovať.

Vysvetlil, že je jedno či ide o text, fotografiu alebo video, všetok obsah monitoruje automatizovaný systém Facebooku. Ozrejmil, že systém má pod dohľadom aj obsah intímneho charakteru.

MIMORIADNE Šokujúce priznanie: Zneužitá bola väčšina užívateľov Facebooku

Zuckerberg si za svojím tvrdením stojí, a v jeho ďalších slovách ozrejmil aj prečo. Povedal, že vďaka automatizovanému systému vedia zachytiť rôzne teroristické organizácie, ktoré komunikujú prostredníctvom aplikácie Messenger. Preto si myslí, že tento monitoring je správny a Facebook s ním nemieni prestať. Navyše uviedol, že podobný systém využívajú aj rôzne iné diskusné fóra.

Šéf Facebooku v rozhovore povedal, že ak sa niekedy v nejakej správe objavil nevhodný obsah či podozrivá aktivita, systém nahlásil chybu moderátorovi, ktorý ju odfiltroval.

Hovorkyňa Facebooku celú situáciu vysvetlila na vzorovom príklade. Ak cez aplikáciu Messenger pošlete fotografiu, automatizovaný systém ju zanalyzuje a pomocou nástrojov dokáže zistiť či nejde o zakázaný obsah. Medzi ne patrí aj detská pornografia. Systém tiež preveruje aj preposlané odkazy na weby, ktoré prechádzajú antivírusovou kontrolou.

Scott Stringer, ktorý spravuje investorský fond New Yorku pre zahraničné médiá povedal, že britská spoločnosť Cambridge Analytica, ktorá odhalila škandalózne praktiky Facebooku potvrdila, že Facebook predstavuje veľké riziko. Podotkol, že pre Facebook je nevyhnutné, aby mal nad sebou nezávislý dozor a je nemožné, aby ním bol Zuckerberg.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu